Boerenavond voorproefje Slipjacht

2 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In Sparrendam vond maandagavond 1 oktober de jaarlijkse Boerenavond plaats. Het bestuur van de Stichting Slipjacht Hoevelaken had niet alleen alle deelnemende boeren aan de Slipjacht Hoevelaken en de sponsoren uitgenodigd om gezamenlijk een gezellige avond met elkaar te hebben, maar ook alle vrijwilligers. Het werd als vanouds een geanimeerde avond waarbij de Preuverie het buffet verzorgde.

door Gerrit Steen

Op de laatste zaterdag van januari 2013 zal Hoevelaken en omgeving weer kunnen genieten van het indrukwekkende schouwspel van fraai opgetuigde paarden, wild snuffelende honden en mooi gestoffeerde ruiters en amazones. Het gezelschap werd welkom geheten door Cees de Ridder, voorzitter van het Comité Slipjacht Hoevelaken. Cees: ,,Het is volgend jaar, op zaterdag 26 januari, al weer de 34e keer dat we deze jacht organiseren. En nog altijd met veel succes. Ik heb in het verleden al veel jachten georganiseerd, maar zoals die in Hoevelaken wordt gehouden, met de sherrystop, al die mensen die op de fiets of met de auto de jacht volgen, dat enthousiasme is bijna nergens zo groot als in Hoevelaken.''

Topjacht

,,Ook de jachtruiters vinden het fantastisch om naar Hoevelaken te komen, het is een evenement waar zij ook echt naar uitkijken. Binnen enkele weken gaan we het terrein bekijken om te zien wat de mogelijkheden zijn om er een topjacht van te maken. Het is van belang dat iedereen kan genieten van de prachtige natuur rondom Hoevelaken, Leusden, Achterveld, Barneveld en Amersfoort. Vijf jaar geleden hebben we een nieuwe invalshoek gekregen door de jacht gelijk na de brug bij de Koedijkerweg te beginnen, waardoor het publiek de meute nog langer op het netvlies heeft en er nog meer van kan genieten.''

Valleibrood

Voorafgaand aan de gezamenlijke maaltijd gaf Hans Veuring van de Agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee een diapresentatie over de activiteiten van deze agrarische natuurvereniging die in onze eigen omgeving op poten is gezet. Veuring: ,,De vereniging heeft tot doel het ontwikkelen en versterken van een economische duurzame landbouw. Modern boeren in evenwicht met het milieu. De projecten van Vallei Horstee zijn goed voor natuur, milieu en landschap. Zo worden maïsakkers ingezaaid met wintergewassen zodat er minder mineralen uitspoelen. Ons nieuwste project is het op de markt brengen van een nieuw brood uit onze eigen regio, het zogeheten Valleibrood. Op basis van onze eigen tarwe wordt er door bakkerij De Kletersteeg een streekeigen brood van gebakken!'' Na afloop van het diner was er een grote verloting, waarbij prachtige prijzen te winnen waren.

Extra datum

Om zowel de grote stoet belangstellenden, sponsoren als deelnemers niet teleur te stellen bij een eventuele afgelasting vanwege eventuele slechte weersomstandigheden, wordt er nog een uitwijkdatum gepland. Mocht de jacht op 26 januari niet doorgaan, dan is er in maart een herkansing, zodat iedereen volgend jaar van een enerverende jacht kan genieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie