Toren op teevee

1 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Harry Hamstra verklaart zijn liefde voor de toren

NIJKERK - ,,Of moet ik erbij gaan springen", zei Harry Hamstra toen regisseur Ruby Greeve hem verzocht zijn oproep om op de Nijkerkse toren te gaan stemmen opnieuw te doen en er wat meer passie en emotie in te leggen.

Door Henk Brinkman

Maandagmorgen mocht Harry Hamstra, beter bekend als columnist Cactus in de Stad Nijkerk, voor het RKK-programma Katholiek Nederland vertellen waarom hij een actie is begonnen om de toren van Nijkerk tot de mooiste van Nederland te (laten) kiezen. Het tv-programma wordt komende woensdag 3 oktober uitgezonden om 17.05 uur op Nederland 2.

Presentator Roderick Vonhögen interviewde Harry in de achtertuin van zijn ouderlijk huis aan de Gasthuisstraat. Met op de achtergrond de toren waar het allemaal om draait en waarin Freek Bakker met zijn maandagochtend concert begon op de beiaard in de toren. ,,Je ziet, ik ben hier onder de toren geboren," vertelde Hamstra. ,,Iedereen in Nijkerk heeft wat met deze toren. Het is niet zo'n bakstenen geval als in veel andere steden. Het is misschien niet de mooiste qua architectuur, maar deze witte toren is wel een baken voor iedere Nijkerker. Ze zeggen wel eens dat ik op vakantie een foto van de toren meeneem. Maar ik voel me gelukkig als ik de toren na de vakantie weer terug zie. Dan pas ben ik thuis. Dat geldt voor heel veel Nijkerkers."

Voor Harry is de Nijkerkse toren de mooiste. ,,Wij weten dat allang, maar nu moet de rest van Nederland het ook weten. En we zijn op de goede weg. We hebben nog allerlei acties lopen. Zo leggen we lijntjes naar de zusterstad van Nijkerk in Amerika. Dat is Schenectady, een stad die door een Nijkerker is gesticht. We willen er alles aan doen om te zorgen dat de Nijkerkse toren tot de mooiste van Nederland wordt gekozen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie