Slap Veensche Boys heeft geen controle over veel slimmer Unicum (1-3)

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De thuiswedstrijd tegen Unicum werd zaterdag op redelijk knullige wijze verloren door Veensche Boys. De ploeg uit Lelystad won met 1-3 dezelfde cijfers als in de eerder verloren match tegen FC Horst.

Het betekent de inmiddels derde zege voor Unicum-trainer Detlef Legrand in een jaar tijd. Legrand, die vrijdagnacht in zijn bed een ingeving kreeg ten aanzien van de speelwijze, won eerder als trainer van VV Zeewolde tweemaal van de Blauwe Helden. Veensche Boys is daarmee afgezakt naar de vijfde plek op de ranglijst. De organisatie leek helemaal zoek bij Veensche Boys. De spelers waren wel op zoek naar openingen, maar die strandden op voorhand in de verdediging van de mannen uit Lelystad, die het spel op de grond prima beheersten. Vooral Jan Struijk leek helemaal het spel onmogelijk te worden gemaakt. Het was dezelfde Jan Struijk die de eerste kleine kans creëerde en Sebastiaan Steur in staat stelde om te scoren, terwijl de keeper reeds was uitgeschakeld, maar die bal werd goed verwerkt door de verdediging van Unicum. Aan het einde van de eerste helft was het Pim Herrewijn die raak kon schieten na een prima genomen hoekschop. Dat was voor Veensche Boys in de tweede helft het signaal om de teugels wat te vieren en meer opportunistischer te spelen met veel meer lange ballen. Een verkeerde keuze, zo bleek, want er ontstond teveel ruimte achterin. Het was Wesley Smit die in de 53ste minuut de tweede bal erin kon werken. Veensche Boys appelleerde voor buitenspel, maar de scheidsrechter was resoluut. Smit omspeelde de keeper Epskamp en kon vrij naar de goal lopen. De spanning kwam even terug nadat een paar minuten later hands was geconstateerd in het strafschopgebied van Unicum en jongeling Kevin Hols onberispelijk de penalty verzilverde. Willem Olde Meule die even daarna de 2-2 op zijn schoen had, leek bij terugkomst in de verdediging last te hebben van de zon, stopte aanvaller Junior Mahieu verkeerd en een penalty was het gevolg aan de andere zijde. Tot ieders verrassing ontving Olde Meule geen rode kaart. Het was de doelman van Unicum die raak schoot. Volgende week de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen dat met 8-2 onderuit ging tegen ESA.