Scott Deroue klaar voor Cup Aragón

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERERVEEN - Komend weekend worden tijdens de GP- van Spanje de 14e en 15e editie van de Red Bull Rookies Cup verreden waarin de ontknoping plaats gaat vinden wie zich kampioen 2012 mag noemen. Klassementsleider Florian Alt begint met een voorsprong van 29 punten op Scott Deroue uit Nijkerkerveen die op zijn beurt weer 20 punten losstaat van derde man Philppe Oettle. In principe is er met 50 te verdelen punten nog van alles mogelijk maar Alt heeft de beste papieren in huis.

Het zullen overigens voor beide heren spannende races gaan worden en voor Alt met vier en Deroue met drie zeges zijn overwinningen dit weekend niet vanzelfsprekend. De concurrentie is groter dan ooit. De Belg Livio Loi heeft de laatste races spectaculaire dingen laten zien terwijl de thuisrijders Ramirez en Perez evenals tijdens de openingsrace in Jerez podiumplaatsen in gedachten zullen hebben. Hanika en Ramirez hebben noch uitzicht op P3 en zo hebben alle rijders hun eigen belangen op goede resultaten dit weekend wat garant zal staan voor de gebruikelijke Red Bull spektakelstukken. Dit weekend wordt ook bekend gemaakt welke rijders in 2013 verzekerd zullen zijn van een vaste startplaats. Deroue blijft intussen een nuchtere kijk houden op de situatie: ,,Als ik vóór de eerste race geweten had dat ik er nu zo voor zou staan had ik het zelf misschien ook niet geloofd. In deze sterke competitie is het niet reëel om er vanuit te gaan dat ik dit weekend zo maar weer even twee races ga winnen. Daarbij blijf ik ook nog afhankelijk van de scores van Alt. Ik ga ervoor om in beide races een goed resultaat neer te zetten en dan zien we zondagmiddag hoe het eindklassement er definitief uitziet.''

De races worden als gebruikelijk live uitgezonden via Red Bull tv en beginnen zaterdag en zondag respectievelijk om 16.30 en 15.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie