Bijeenkomst over 'het kerklied'

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Woensdag 3 oktober om 19.38 uur in de Vredeskerk, Van Reenenpark 23, 3862 CB Nijkerk, zullen Nico Poorter en Crinoline Boas een avond verzorgen over het kerklied. Vooruitlopend op de komst van het nieuwe Liedboek, dat in mei 2013 verwacht wordt, wordt terug gekeken naar wat het kerklied door de eeuwen heen heeft gebracht.

Nico Poorter, eerste organist van de Vredeskerk en voormalig docent op Muziekschool Noordwest Veluwe, vertelt over de ontwikkeling van het kerklied, met stukjes pianospel als klinkende illustratie.

Crinoline Boas, cantor van de Vredeskerk, zal uitleg geven bij de liederen die samen met de Cantorij worden gezongen.

Er komen liederen langs uit verschillende perioden, onder andere uit de Middeleeuwen en de Reformatietijd. Ook de altijd inspirerende Engelse liederen komen aan bod, evenals de soms zo moeilijk zingbare hedendaagse liederen. En natuurlijk worden er ook enkele liederen gezongen die mogelijk worden opgenomen in het nieuwe Liedboek.

De afwisseling van luisteren en zingen maakt deze bijzondere avond tot een interactief, boeiend en z(w)ingend geheel.

Voor ieder die graag kerkliederen zingt of beluistert en het leuk vindt inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het kerklied een must. De entree is €3,- en de aanvangstijd is 19.38 uur! en dat heeft een reden die vanzelfsprekend ook aan de orde komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie