Met Techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Donderdag 26 september heeft Basisschool Prins Willem Alexander in Nijkerk de Techniek Torens en het projectpakket Klokhuis Bouwt ontvangen van Bouwend Nederland afdeling Veluwestreek.

Een van de doelstellingen van Bouwend Nederland afdeling Veluwestreek is te zorgen dat bedrijven beschikken over voldoende gekwalificeerd personeel, nu en in de toekomst. In de toekomst heeft de bouw weer veel werknemers nodig in de sector. Veel oudere werknemers zullen binnen tien jaar de sector verlaten en het aantal jongeren dat kiest voor een opleiding in de (bouw)techniek neemt af. Met het motiveren van jongeren kun je niet vroeg genoeg beginnen. Als kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met techniek en bouw is de kans groter dat zij ook later kiezen voor een studie of richting in de techniek richting.

De voorzitter van de afdeling Veluwestreek, mevrouw van Vliet, is erg enthousiast over de Techniek Torens en heeft eerder met de Torens gewerkt. Volgens van Vliet is het een zeer compleet en uitdagend lesconcept voor techniek in het basisonderwijs. Het pakket is laagdrempelig voor de leerkracht en het lesconcept is inpasbaar in iedere basisschool. De directeur van de basisschool Prins Willem Alexander, dhr Koelewijn, is erg blij met pakket dat de school zonder Bouwend Nederland afdeling Veluwestreek niet had kunnen aanschaffen. De Techniek Torens krijgen een prominente plek in de basisschool.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie