Blijf stemmen voor de Nijkerkse toren

25 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De acties van deze krant, een groot voorpagina artikel en een vlammende column van Cactus, hebben een groot effect gehad: binnen een dag steeg het aantal stemmen op de Nijkerkse witte toren als mooiste van Nederland tot boven het aantal van 2000. Tot vorige week dinsdag lag het aantal stemmen nog onder de 400. Met als geweldig resultaat: de Nijkerkse toren met stip naar de eerste plaats.

De redactie van het RKK-programma De zondag van Van Willigenburg zag het met verbazing gebeuren, maar liet ook een waarschuwing uitgaan. Bart Gerards: ,,In Breda en Utrecht is men ook wakker geworden. De concurrentie zit jullie op de hielen.'' Oproepen tot stemmen blijven dus noodzakelijk. Uiteraard doet Cactus vandaag ook weer een duit in het zakje.

Blijven stemmen

Nu kan alleen nog op de tien hoogst genoteerde torens worden gestemd. Nijkerk staat nog steeds op de eerste plaats met 2958 stemmen. Nijmegen steeg naar de tweede plaats met 1754 stemmen. Breda is derde met 1590 stemmen. Binnenkort maakt het programma een top drie bekend, waarna de finale strijd kan losbarsten. Op 14 oktober maakt Hans van Willigenburg in zijn zondagse programma de winnaar bekend. Dat doet hij vanaf de winnende toren. Als het aan echte Nijkerkers ligt, wordt dat een uitzending vanaf Nijkerks mooie toren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie