Telstar deelt punten

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Er zijn geen winnaars bij een gelijkspel. ASVD zal echter gelukkig zijn met de uitslag van Telstar 1 - ASVD 1. Telstar zag een 10-5 voorsprong verdampen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Thuis begon Hoevelaken degelijk aan de wedstrijd. Aanvallen werden rustig opgezet en de scores volgden als vanzelf. Soms werd er nog knullig balverlies geleden, maar de passing verbeterde naar mate de helft vorderde. Telstar was bovendien erg scherp in de dode spelsituaties: vrije ballen werden afgetikt en strafworpen overtuigend genomen. Al deze degelijkheid leidde er dan ook onvermijdelijk toe dat er een kleine voorsprong opgebouwd werd. Een ruststand van 8-5 was geheel conform het spelbeeld.

Tweede helft deed Telstar in eerste instantie wat het moest doen. Het vergrootte de marge tot een riante 10-5. Het was de scheids die toen ingreep. Twee dubieuze strafworpen brachten ASVD weer in de wedstrijd. De ploeg uit Dronten begon vervolgens raak te schieten en kwam op gelijke hoogte. Bij een stand van 14-14 werden nog de nodige schoten gelost, maar géén trof doel. 14-14 was tevens de eindstand.

'Deze wedstrijd hadden we moeten winnen' Aldus coach Steven Brink na de wedstrijd. 'Het inhoudelijke spel van Telstar is verzorgd, we zijn de meest scorende ploeg, maar als we in de wedstrijd eenmaal een marge hebben opgebouwd dan moeten we leren om deze te behouden. In de voetballerij schakelt een ploeg met een marge meer dan eens om naar de counter, tijd om dat binnen de korfballijnen eens te gaan doorvoeren'.

Volgende week mag er worden gespeeld in Nijverdal tegen de nummer 5: NKC '51. Een goede mogelijkheid voor Telstar 1 om zich weer bij de top te voegen.