ZVV Sparta boekt eenvoudige overwinning op Urk

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het vissersdorp Urk hebben de zaalvoetballers van ZVV Sparta afgelopen vrijdag hun tweede overwinning van het seizoen geboekt. Na de zwaarbevochten driepunter vorige week tegen FCM/Dichtbij.nl konden er ook een week later wederom drie punten bijgeschreven worden aan het seizoenstotaal. Op Urk leidde een rode kaart voor de thuisploeg de eenvoudige overwinning in voor de Spartanen.

Na elf minuten spelen in de tweede helft was het Auke Walet die aan mocht leggen voor zijn eerste 10 meter trap van de wedstrijd. Aanleiding voor deze 10 meter trap was een tweede gele en dus rode kaart voor een speler van ZVV Urk waardoor de Urkenaren op 6 overtredingen kwamen in de tweede helft. Walet haalde na het signaal van de scheidsrechter vol uit en liet de keeper van Urk kansloos. Dit doelpunt betekende de 3-4 voor de Nijkerkers en deed bij de thuisploeg iets knakken waardoor ZVV Sparta gemakkelijk kon uitlopen naar een 3-7 voorsprong.

Tot die elfde minuut ging de wedstrijd qua scoreverloop gelijk op. De oranjehemden kwamen in de achtste minuut van de eerste helft op een 0-1 voorsprong nadat de bal na een schot via een speler van Urk in de goal caramboleerde. Lang konden de Nijkerkers niet genieten van de voorsprong, want al vrij snel werd het 1-1. ZVV Sparta bleef ook na dit tegendoelpunt het initiatief houden in de wedstrijd en toonde daarmee de echte wil om van deze wedstrijd een echte wedstrijd te maken. De thuisploeg beperkte zich vooral tot tegenhouden en ging daarbij geen enkel duel uit de weg om de Nijkerkers af te stoppen.

De Spartanen wisten met dit zeer fysieke spel goed om te gaan en lieten zich niet van de wijs brengen. Sjaak Termaaten zorgde na een knappe individuele actie voor de 1-2, maar zag die al snel weer teniet gedaan worden aan de overkant. Een licht van richting veranderd schot zorgde ervoor dat keeper Hendry Timmer kansloos was. Uiteindelijk bepaalde René Kamphorst de ruststand op 2-3 nadat hij een ingestudeerde corner op prachtige wijze achter de kansloze Urker keeper schoot.

Na de rust behield ZVV Sparta het initiatief in de wedstrijd, maar moest het toch leidzaam toezien toen vanuit het niets de 3-3 werd gemaakt. Wederom was het een van richting veranderd schot, ditmaal was Ouassim Amr de ongelukkige die het verkeerde zetje aan de bal gaf.

Vrij snel daarna volgde dus het breekpunt in de wedstrijd. Na de rode kaart en de 3-4 van Walet kregen de bezoekers wederom een 10 meter trap toegewezen. Ditmaal was het Mohammed Bouraarassi die mocht aanleggen en ook hij liet de keeper van Urk kansloos. Bij de thuisploeg gingen de kopjes vanaf dat moment hangen en dus konden de Nijkerkers vrij gemakkelijk uitlopen naar een 3-7 voorsprong via doelpunten van Bouraarassi en van debutant Pascal Janssen. Hij mocht deze wedstrijd voor het eerst zijn opwachting maken in de hoofdmacht van ZVV Sparta en deed dat niet onverdient.

Na de 3-7 liet de Nijkerkse ploeg de touwtjes wat vieren waardoor de Urker zaalvoetballers met nog twee doelpunten de stand iets draaglijker konden maken. De zege kwam daarmee niet meer in gevaar voor ZVV Sparta en dus kon ZVV Sparta haar tweede overwinning van het seizoen noteren.

Aankomende week staat voor ZVV Sparta een thuiswedstrijd op het programma. Op bezoek komt Futsal Winsum, dat net als de Nijkerkers debuteert op dit niveau. Zij versloegen afgelopen vrijdag WS en staan op een verrassende derde plaats met evenveel punten maar een beter doelsaldo dan onze Spartanen. De wedstrijd wordt zoals altijd gespeeld in sporthal Corlaer en begint om 20.45 uur.