Groep 8 op pad met kinderpostzegels & kaarten

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vanaf woensdag 26 september tot en met vrijdag 5 oktober gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.500 basisscholen op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Dit jaar verkopen de kinderen een nieuw product: een vrolijk pleisterblikje van Buurman & Buurman. Ook de leerlingen van groep 8 van C.J. van Rootselaarschool uit Nijkerkerveen doen mee met de Kinderpostzegelactie. Met de verkoop zetten zij zich in om andere kinderen een veilig thuis geven.

Kinderpostzegels vindt dat elk kind een veilige leefomgeving verdient en met de opbrengst van de actie wil Kinderpostzegels kwetsbare kinderen aan een veilig thuis helpen. Een omgeving waarin een kind zich beschermd en geborgen voelt. Niet elk kind heeft zo'n plek. Het aantal uit huis geplaatste kinderen neemt jaarlijks toe. In Nederland zijn ongeveer 44.000 kinderen en jongeren uit huis geplaatst. Ruim de helft van hen woont in een pleeggezin.

Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 1,1 miljoen kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland geholpen. Met uw aankoop van kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters helpt u mee kinderen een veilig thuis te geven.

Kinderen gemist?

Heeft u de kinderen aan de deur gemist? Ga dan naar www.kinderpostzegels.nl en bestel uw kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters online.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie