Cactus: Onze Haan zal VICTORIE kraaien............

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

Ik kom er niet onderuit, we moeten het toch weer over de Toren hebben. De komende weken wordt de Torenstrijd namelijk letterlijk en figuurlijk op de spits gedreven. Het gaat er om spannen, de finale is in zicht. Niekarkers hebben de studio van de RKK, Hans van Willigenburg voorop, op haar grondvesten doen trillen. Dachten ze daar vorige week de top Tien al te kunnen samenstellen zonder ooit aan de Toren van Nijkerk te hebben gedacht, in slechts enkele dagen werd de ranglijst van de wedstrijd 'de Mooiste Kerktoren van Nederland' op z'n kop gezet door de Klapperrrrrr...........van de week: de Toren van Nijkerk.

Aangemoedigd door een column in deze krant kwam de boel op gang en toen bleek wat Niekarkers met hun Toren hebben. Op 23 september 2012 stond de score op liefst 2420 stemmen en 327 'likes' voor onze Toren.

De rest van de stand op 23 september:

Toren van Breda 1305 stemmen en 112 likes;

Toren van Amersfoort 1029 stemmen en 50 likes;

Toren van Nijmegen 959 stemmen en 142 likes;

Toren van Utrecht 625 stemmen en 13 likes.

In die stand zal heus nog wel wat veranderen. Uiteindelijk zal vandaag de Top 3 tot stand komen waarna de strijd om het Goud, Zilver en Brons ontbrandt. En wij gaan voor GOUD!!!!! Dat lijkt me duidelijk.

Wat opvalt zijn de prachtige reacties van Niekarkers op de facebook-pagina ,,Catharina Kerk''. Zoals die van Gerry Rozema-Alkema. Gerry Rozema-Alkema (bevriend met Catharina Kerk - facebookpagina - ) heeft gereageerd op een foto van MooistevanNederland.

Gerry schreef: ,,De Toren is bijna thuis zijn. Na het werk, terug fietsend vanuit Amersfoort, gaan de trappers ongemerkt sneller als de Toren weer in zicht is. Bijna thuis... Na bezoek aan familie in het noorden van het land op de terugweg kijken wie het eerst de Toren ziet. Bijna thuis.... En na een vakantie in het buitenland ebt het 'helaas dit is het einde van de vakantie' gevoel weg bij het zien van de Toren. We zijn weer (bijna) thuis!''

Overal in Niekark heeft men het over de Toren. In de supermarkten, op straat, in de kroeg, bij de sportvereniging, op het werk, in de kerk, op de scholen.............De Niekarkers voelen, met Nijkerk600 in het vooruitzicht, dat er wat te winnen valt en zijn trots op hun Toren.

Stemmen via de PC en ook de QR-code is inmiddels populair en ingezet als middel om een stem uit te brengen op de Toren van Nijkerk. In dat stemmen zijn mensen bijzonder inventief en dat hebben we ook keihard nodig. Maar ook een telefoontje naar een tante of oom die, om maar wat te zeggen, in Dokkum, Veere, Australië, Bonaire of op Curacao wonen (of winkelen) en een band met Nijkerk hebben, levert een of meerdere stemmen op. We hoeven dus niet alleen in Niekark te blijven, schakel vooral alle kennissen, vrienden, familie, waar ook er wereld in om een stem uit te brengen. Scholen en verenigingen, plekken waar veel mensen samenkomen, ideaal om promotie te maken om te gaan stemmen. Ik wil niet spreken van een wettelijke stemplicht voor alle Niekarkers maar toch wel over een morele stemplicht, stemmen omdat je wilt winnen als Niekarker, omdat je trots wilt zijn op die gouden plak voor onze Toren, ja, dat is logisch, lijkt mij. Onvervalste Niekarkse Tower-Power!!!!

Het haantje op de Toren moet VICTORIE kraaien en daar kunnen wij met z'n allen voor gaan zorgen.

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie