Nijkerkse toren staat inmiddels tweede in top10

19 september 2012 om 00:00 Nieuws

Update

NIJKERK/HILVERSUM - De Nijkerkse toren staat nu op de tweede plaats in de shortlist van de tien mooiste torens van Nederland, de verkiezing die wordt georganiseerd door het Radio 5 programma De zondag van Van Willigenburg. Alleen de Onze Lieve Vrouwe-toren van Breda gaat Nijkerk nog voor. Er zijn tot 17 september 741 stemmen uitgebracht op de toren van Breda. Nijkerk had 369 stemmen.

Tot woensdag 26 september kan worden gestemd op deze tien torens. Daarna blijven de drie hoogst genoteerde torens over die in een onderling duel gaan uitmaken welke toren de mooiste van Nederland is. Op 14 oktober maakt Hans van Willigenburg de uitslag bekend. Hij zal dan vanaf de winnende toren een live radio-uitzending verzorgen.

De redactie van het programma maakt melding van de eenmansactie van de Nijkerkse columnist cactus, alias Harry Hamstra die in de Stad Nijkerk een hartstochtelijk pleidooi voerde voor 'zijn' toren. Vanuit het niets is afgelopen weekend de Grote Kerk van Nijkerk daardoor opgerukt naar de tweede plaats.

Inmiddels is het geen eenmansactie meer. Alle media in Nijkerk hebben het initiatief opgepakt. Er is zelfs een speciale facebookpagina geopend, www.facebook.com/nijkerkheeftdemooiste. En een twitteraccount @mooistetoren.

Nijkerkers kunnen stemmen op de site van www.rkk.nl.

Volg de ontwikkelingen iedere zondag van 11:00u tot 12:00u op Radio5. En uiteraard op de www.destadnijkerk.nl.

advertentie
advertentie