Schrijfster Eline Snel geeft een workshop mindfulness

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De Hoevelakense Boekhandel verwelkomt Eline Snel, auteur van het boek 'Stilzitten als een Kikker'. Zij zal op 11 september om 20.00 uur een workshop geven in basisschool 't Blokhuus (Frans Tromplaan 49 in Hoevelaken). De workshop is bedoeld voor ouders en professionals in het onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs), verpleegkundigen, artsen, psychologen, psychiaters, orthopedagogen en andere professionals die met kinderen werken.

Dit jaar verscheen de Franse vertaling van haar boek en na vele lovende recensies in onder andere 'Le Monde' werden er in één maand tijd 15.000 exemplaren verkocht. In de Amerikaanse versie zal niemand minder dan Jon Kabat-Zinn, auteur van ondermeer 'Waar je ook gaat, daar ben je', het voorwoord schrijven. Het boek wordt ook in andere landen uitgegeven. Kortom, de mindfulnesstraining van Eline Snel is wereldwijd populair.

Kinderen hebben het druk, vaak te druk, net als volwassenen. Ze zijn moe, kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en onrustig. Evenals hun ouders moeten ze veel. De aanknop doet het wel, maar waar zit de pauzeknop? Dagelijkse stress kun je dikwijls niet voorkomen, maar hoe ga je er mee om? Op 11 september kunt u kennismaken met verschillende onderdelen van de unieke en leuke aandachttraining voor kinderen en jongeren: 'Aandacht werkt!' én met het Mindfulness programma voor professionals die werken met kinderen. Tijdens deze workshop maakt u kennis met de essentie van Mindfulness. Stoppen, waarnemen en dan pas reageren. Met de basisoefening 'stilzitten als een kikker' wordt de eerste stap gezet om kinderen te helpen bij het omgaan met piekergedachten, emotionele onrust en impulsief gedrag.

'Aandacht werkt!' is ontwikkeld door Eline Snel voor kinderen van 4-19 jaar. Inmiddels hebben 1200 kinderen op verschillende basisscholen met veel plezier aan de training deelgenomen en is er een groot aantal professionals getraind. 'Aandacht werkt!', voor jong en oud! Meer informatie vindt u op www.elinesnel.nl of www.academievoormindfulteaching.nl. U kunt zich opgeven bij de Hoevelakense Boekhandel in de winkel of per e-mail: info@hoevelakenseboekhandel.nl. Aanmelden is gewenst in verband met grote belangstelling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie