Wees een held, zeg het met statiegeld

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Mixed Hockeyclub Hoevelaken (MHCH) heeft, samen met hoofdsponsor Rabobank Amersfoort en omstreken, een bijzondere actie op touw gezet.

Net als afgelopen jaar wilde de hockeyclub ook dit jaar weer iets doen voor iets of iemand die een steuntje in de rug hard kan gebruiken. Zo heeft de MHCH dit jaar gehoor geven aan de 'noodkreet' van gymnastiekvereniging Hellas. Hellas wil graag speciale gymtoestellen en attributen aanschaffen voor de G-Gym.

G-Gym is gymnastiek voor kinderen (en volwassenen) met een functionele beperking. Bewegen is belangrijk! Zeker voor kinderen met een functionele beperking.

MHCH hielp HELLAS in het verwezenlijken van dit bijzondere doel. De hockeyclub ondersteunt de gedachte dat goede materialen van enorm belang zijn om je sport goed en veilig te kunnen uitoefenen.

Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen werd de actie Wees een held, Zeg het met statiegeld, in het leven geroepen. De leden van MHCH, de jeugdleden in het bijzonder, hebben statiegeldbonnen en lege flessen ingezameld. Van de opbrengst heeft MHCH voor HELLAS veel mooie en bruikbare materialen aangeschaft voor de G-Gym. Een aantal kinderen dat heeft meegeholpen aan deze actie heeft de spullen overhandigd. Dit gebeurde tijdens een G-Gymles die werd gegeven door Nelleke Withaar-de Jong.

De leiders en de kinderen zijn erg blij met de materialen bestaande uit speciale zachte ballen, netten en een balansbord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie