Fietsen voor Hartstichting

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Aan het einde van een echte Nederlandse zomer met heel somber en met heel mooi weer, toch nog een dagje het vakantiegevoel in eigen land? Dat kan op zaterdag 15 september 2012: dan wordt de 38e fietstocht georganiseerd door de afdelingen Hoevelaken en Zwartebroek/Terschuur van de Nederlandse Hartstichting. De fietstocht is ongeveer 37 km lang.

Beweging is goed voor onze gezondheid en de sportscholen varen er wel bij. Maar het hele jaar in de sportschool betekent toch nog 'binnen zitten'. Een frisse neus halen op de fiets is dan toch gezonder. Een niet te lange fietstocht is een goede optie, zeker als het ook nog voor het goede doel is. Fietsen voor de Hartstichting geeft wel extra reden om toch op de fiets te stappen.

Deelnemers kunnen starten vanaf De Stoutenborgh aan de Sportweg in Hoevelaken. Evenals vorige jaren kunnen fietsers tussen 08.00 en 11.30 uur starten en finishen tot 16.00 uur.

De startkosten zijn voor volwassenen € 4,00 en voor kinderen € 1,00. En natuurlijk is er onderweg een controlepost, waar we 'koek en zopie' verkopen - de totale opbrengst is voor de Nederlandse Hartstichting - en alle fietsers ook een 'extraatje' ontvangen. Ook zorgt de organisatie voor een gratis verantwoord tussendoortje.

Bij de finish ontvangt iedere deelnemer een medaille of deelname speldje. Als organisatie zijn we altijd dankbaar voor alle fooien die u voor het goede doel over heeft.

Ieder jaar zet de Hartstichting een nieuwe route uit. De route leidt dit jaar door de gemeenten Nijkerk, Hoevelaken, Barneveld en Putten. Er is voor elk wat wils te zien onderweg. Tijdens de fietstocht kun je ontdekken dat er in de nabije omgeving van onze eigen woonplaats veel afwisseling is in het landschap, in de natuur met bos, hei en wei. Bovendien ontdek je dat er veel cultureel erfgoed bewaard is gebleven. Voor de trouwe fietsers zal het meest opvallen hoeveel er ook veranderd is in de omgeving. Een nieuw fietspad of juist één dat is verdwenen, Rust plaatsen en kamperen bij de boer, etc.

Weer of geen weer, de fietstocht gaat door: voor alle enthousiaste fietsers, van fietsers op een elektrisch aangedreven fiets tot mountainbikers, racefietsers of op de oer-Hollandse Transportfiets.

Met je deelname aan deze fietstocht draag je bij aan je eigen conditie en gezondheid. Bovendien steun je met je bijdrage de Nederlandse Hartstichting voor het bestrijden van hart- en vaatziekten.

Impact van hart- en vaatziekten

De Nederlandse Hartstichting investeert in wetenschappelijk onderzoek, het verbeteren van de kwaliteit van patiëntenzorg en het geven van voorlichting over een gezonde leefstijl.

Hart- en vaatziekten hebben een enorme impact op de samenleving. Ze zijn een belangrijke doodsoorzaak, bij vrouwen zelfs doodsoorzaak nummer één. Elke dag overlijden 108 mensen aan hart- en vaatziekten. Hoewel het aantal sterfgevallen afneemt, neemt het aantal patiënten toe. Op dit moment zijn er zo'n 1 miljoen hart- en vaatziektepatiënten. Naar verwachting stijgt dit tot 1,3 miljoen in 2020.

Voor vragen over de fietstocht kunnen de deelnemers zich wenden tot de fietstochtorganisatie, mevrouw W. Dijkstra, tel. 033-2535361. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden om volgend jaar mee te helpen om de 39e fietstocht ook weer tot een succes te maken.

advertentie
advertentie