Literair café met Paulien Cornelisse

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op maandag 24 september is er om 20.00 uur een Literair Café met Paulien Cornelisse in de bibliotheek van Nijkerk. Paulien houdt dan een vrolijke, interactieve lezing over taal. Paulien Cornelisse is de auteur van de bestsellers ,,Taal is zeg maar echt mijn ding'' en ,,En dan nog iets''. Ze is ook bekend geworden door haar optredens in ,,De wereld draait door''.

Tijdens de literaire avond zal Paulien voorlezen uit haar boeken. Deze bevatten columns over het hedendaagse gebruik van de Nederlandse taal. Paulien verbaast zich regelmatig over dit taalgebruik en kan daar veel over vertellen. Iedereen die altijd al iets over de Nederlandse taal wilde weten, kan hierover vragen stellen aan Paulien. Zij kan vertellen waar bepaalde woorden vandaan komen.

Paulien Cornelisse heeft psychologie en algemene taalwetenschap gestudeerd. Als studente kreeg ze belangstelling voor cabaret. Ze heeft inmiddels een aantal cabaretvoorstellingen gemaakt. Ze schrijft columns en artikelen in kranten en tijdschriften. In de columns beschrijft ze haar persoonlijke waarnemingen van het taalgebruik van de Nederlanders. In 2010 won ze de Tollens Prijs voor haar bijdrage aan de Nederlandse taal.

Kaarten voor het Literair Café met Paulien Cornelisse zijn te koop bij de bibliotheek en bij Boekhandel Bruna. Een kaartje kost € 10,- voor bibliotheekleden en € 12,50 voor niet-bibliotheekleden. Hierbij is een consumptie inbegrepen.

Reserveren kan via www.bibliotheeknijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie