Niek Tessels fietst mee met Duchenne Heroes

28 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de week van 9 tot 15 september doet Niek Tessels uit Nijkerk mee aan Duchenne Heroes, een sponsortocht van 700 km. Mountainbiken in zeven dagen. Dit is een super zware tocht waarvoor hij al tijden aan het trainen is. De tocht loopt door Luxemburg, Duitsland, Belgie en uiteindelijk Nederland.

Het afgelopen halfjaar heeft Niek flink getraind om de helse tocht over het ruige bergachtige terrein te kunnen volbrengen. Ook heeft hij dankzij veel gulle gevers het benodigde sponsorgeld van 2500 euro ruim binnen gehaald. Niek houdt wel van een uitdaging, zoals bergbeklimmen, hardlopen en dus ook mountainbiken. Zijn motivatie om mee te doen is dat hij graag iets voor een ander doet en helemaal nu hij dit met zijn hobby kan combineren.

De route van gemiddeld zo'n honderd kilometer per dag gaat over modderige paden met veel stenen en hoogteverschil. Deze zogenaamde Duchenne Heroes hebben één doel, namelijk geld bijeen brengen voor een medicijn tegen de spierziekte Duchenne. Deze ziekte komt vooral voor bij jongens. Door een genfout breken hun spieren langzaam af, lopen gaat steeds moeilijker en ze belanden al jong in een rolstoel. Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en de hartspier. De afgelopen jaren hebben de fietsers van Duchenne Heroes al ruim vijf miljoen euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Een goedwerkend medicijn is dichtbij, maar er moet nog veel gebeuren.

De intocht op 15 september is in Nijmegen, park Brakkenstein. De fietsers worden daar ingehaald en gehuldigd. Tevens vindt de bekendmaking plaats van het totaal opgehaalde sponsorbedrag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie