Gezellige oude ambachten/ hobbymarkt in polder Arkemheen.

29 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Bij, in en om het stoomgemaal Hertog Reijnout en bezoekerscentrum Arkemheen vindt zaterdag 8 september van 11 -16 uur voor de vijfde keer een gezellige oude ambachten-en hobbymarkt plaats. Van palingroken tot cupcakes versieren, van wol spinnen tot vilten , van kaarsen maken tot netten boeten en van natuurdecoraties tot manden vlechten. Ook worden er diverse kleine workshops gegeven ook voor kinderen. Bij het ambachtenatelier kan men zelf kaarsen maken en bij houtdraaier Henk van Wijk kan men houten figuurtjes verven. Ook kan je iets van vilt maken of dierfiguren met papier decoreren. Er zijn kalebassen te koop en natuurboeken. Een natuurfotograaf laat zien hoe hij het veld ingaat en de imker verkoopt heerlijke zachte honing. Genoeg te doen en te zien!

Het stoomgemaal is natuurlijk ook in werking en stoomt er lustig op los. De stokers kunnen je alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen. De entree is deze dag gratis; het is namelijk ook Nationale Monumentendag eh het thema dit jaar is monumenten in het groen. Toepasselijker kan het niet!

Op de zolder van het bezoekerscentrum hangt de tentoonstelling 'Rokend Verleden', alles over schoorstenen uit de verzameling van Harm Meijer.

Het stoomgemaal en bezoekerscentrum Arkemheen zijn gelegen Zeedijk 6 te Nijkerk, aan het randmeer. Met de auto of motor vanaf de A28 afslag Nijkerk, Zeewolde ri Zeewolde en voor bij de rotonde links de Zeedijk op. Deze tot het eind volgen. Met de fiets via schitterende polderwegen vanuit diverse richtingen.

Alle informatie inclusief alle deelnemers is te vinden op www.bezoekarkemheen.nl of via 06-23196934.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie