Kunstbus Nijkerk presenteert nieuw programma

27 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - Uit het grote aanbod voorstellingen in het nieuwe culturele seizoen 2012 - 2013 heeft het team van Kunstbus Nijkerk een programma samengesteld. Dat is vanaf 6 augustus aanstaande verkrijgbaar.

door Yvonne Krol

De 94-jarige mevrouw M.M. Lensen - de Graaff uit Hoevelaken is één van de eersten die het programma onder ogen krijgt. Haar reactie: "Oh, Liesbeth List en De Notenkraker. Heerlijk. En Sissi ... ik ben stapel op operette. Een geweldig programma."

Mevrouw Lensen is geboren in Utrecht, maar woont al sinds 1969 in Hoevelaken. In haar werkzame leven was ze onderwijzeres op de openbare scholen in Hoevelaken. Ze gaat al jaren met de Kunstbus mee. "Ik hou niet zo van moderne stukken; van een toneel met allemaal lappen of van alleen maar kabaal. Het programma van Kunstbus Nijkerk is echt afgestemd op de doelgroep."

Doelgroep

Die doelgroep bestaat vooral uit ouderen en uit mensen die minder mobiel zijn. Ook voor mensen die 's avonds niet meer alleen de deur uit durven is de bus een uitkomst . Mevrouw Lensen vervolgt: "Ik ging regelmatig zelfstandig naar voorstellingen in De Flint in Amersfoort. Op een gegeven moment was het zo slecht weer, dat ik niet meer met de auto durfde te rijden. Zelfs de lijnbus reed niet meer. Mijn buurman heeft mij toen weggebracht en terug ben ik met de taxi gegaan. Dat was voor mij de laatste keer. Sindsdien ga ik mee met de Kunstbus. Je stapt in, je krijgt je toegangskaart uitgereikt, je stapt uit voor de deur van het theater en het enige dat je hoeft te doen is genieten van de voorstelling. Voor mij is het net een dagje uit."

"Vorig jaar ben ik een tijdje ziek geweest. Toen stond ik niet zo stevig op m'n benen. Het fijne van de Kunstbus is, dat er ook jongere begeleiders mee mogen. Dit jaar gaat het weer prima met mij. Ik kan weer overal naar toe. Ik dans twee keer in de week folklore in Amersfoort, ik ga een paar keer per jaar op reis en ik doe mee met veel activiteiten. Je moet zelf in actie komen, ze brengen het niet thuis" laat mevrouw Lensen weten. "Soms zeggen mensen wel eens tegen mij, dat ze niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Zo moeilijk is het niet, je pakt gewoon de telefoon en klaar is Kees." besluit ze kordaat.

Programma

Op vrijdag, 2 november 2012 vertrekt de bus naar Theater De Lampegiet in Veenendaal voor het theaterconcert 'Liesbeth List 70 jaar'. Liesbeth heeft altijd gezongen over het leven, de liefde en de dood en nu, op deze heugelijke leeftijd, kijkt zij terug op haar rijke carrière. Omringd door haar eigen band neemt Liesbeth het publiek mee vanaf het begin van de jaren '60, toen ze haar eerste auditie deed bij Toon Hermans, tot aan nu.

In het nieuwe jaar gaat de bus wederom naar Veenendaal. Op woensdag, 23 januari 2013 kunnen de deelnemers kijken naar het beroemde ballet 'De Notenkraker' met schitterende en herkenbare muziek van Tsjaikovski en choreografie van Petipa & Ivanov. De voorstelling wordt gebracht door het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan.

Als laatste voorstelling van dit seizoen heeft het Kunstbus team gekozen voor de operettemusical 'Sissi', dat in de Schouwburg Almere wordt opgevoerd op vrijdag, 22 februari 2013. Generaties worden niet alleen door het sprookje en de romance ontroerd, maar ook door de tragedie van keizerin Sissi. Elisabeth ontmoet al op jonge leeftijd keizer Franz Joseph van Oostenrijk. Hun liefde en latere bruiloft was als een droom, heel Wenen danste en huldigde het bruidspaar. Zeker nadat Sissi had bijgedragen aan de vrede tussen het keizerrijk en de rebellerende Hongaren, werd ze in de harten van het volk gesloten. 'Sissi' is een groots opgezette operettemusical over glamour, rijkdom en een buitensporige levensstijl van een grootse vrouw die het niet gegund was om als gewone vrouw te leven en te sterven.

Aanmelden

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Bij voldoende belangstelling gaat de reis naar de voorstelling door. De sluitingsdatum voor aanmeldingen is 30 september 2012. Er zijn opstapplaatsen in Nijkerk en Hoevelaken. En natuurlijk geldt samen uit, samen thuis. De deelnemers worden na de voorstelling weer netjes afgezet bij de opstapplaats.

Het programmablad bevat een aanmeldingsformulier, dat mensen kunnen invullen en opsturen naar UVV, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk, telefoon 033 - 2460115 en e-mail kunstbus@uvv-nijkerk.nl.

De bladen zijn ook verkrijgbaar bij Passe Partout (Langestraat 3, Nijkerk) en Sigma (Sportweg 25, Hoevelaken).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie