Computerapparatuur voor nieuw Internetcafé in Huize Sint Jozef

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Onder grote belangstelling van bewoners, medewerkers en vrijwilligers werd woensdag 25 juli door Stichting Vivat Welzijn, de benodigde computerapparatuur en software overgedragen aan de bewoners van Huize Sint Jozef en locatiemanager, mevrouw Conny Cramer. De apparatuur zal worden opgesteld in het onlangs ingerichte internet-café dat hiervoor een speciale plaats gekregen heeft in de recreatiezaal van Huize Sint Jozef. Mede dankzij de medewerking van huisaannemer, Harry Lijmense en Gerard Ostemeijer van de technische dienst van Huize Sint Jozef werd de bestaande bibliotheek in deze ruimte aangepast op de nieuwe apparatuur.

De overdracht van de computers vond gelijktijdig plaats met de officiële opening van het internetcafé en bewoners kunnen hier nu elke dag naar hartenlust internetten en gebruikmaken van de nieuwste faciliteiten op dit terrein. Speciale vrijwilligers zijn beschikbaar om bewoners, die dat wensen met raad en daad terzijde te staan en wegwijs te maken in computerland.

Na een tweetal korte toespraken door locatiemanager, Conny Cramer (Sint Jozef Nijkerk) en Gerard Elbertsen (Stichting Vivat Welzijn), werd het internetcafé officieel en heel toepasselijk voor geopend verklaard door een tweetal bewoners van Huize Sint Jozef, mevrouw van de Ridder, de heer de Wild en Remko Simon namens Expert Nijkerk.

Stichting Vivat Welzijn heeft met deze nieuwe voorziening een al langer bestaande wens binnen Huize Sint Jozef in vervulling kunnen doen gaan, mede dankzij financiële bijdragen van ondermeer bedrijven, maatschappelijke organisaties en donateurs. Bij dit project is verder een bijzondere rol vervuld door Expert Nijkerk, die naast een financieel steuntje in de rug, een bijdrage leverde aan de technische installatie van de apparatuur.

Na afloop van het officiële gedeelte was er voor de bewoners volop gelegenheid om met de nieuwe voorzieningen aan de slag te gaan en desgewenst de kennis van internet verder aan te scherpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie