Vakantiespektakel weer in zicht

23 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De leukste week van het jaar is weer in zicht. In 'De Schuur' aan de Kolkstraat van Nijkerk worden de laatste puntjes op de i gezet wat betreft de voorbereidingen. ,,Dit jaar moet een extra feestelijke editie worden'', zegt Anneliese Deumer, ,,want het Vakantiespektakel, een week bomvol gezelligheid voor kids in de laatste week van de schoolvakantie, bestaat dit jaar veertig jaar!''

Door Melissa Hofland

En dus wordt er van alles uit de kast getrokken, vertelt het bestuurslid van de organisatie van het evenement. ,,Vakantiespektakel is veertig jaar geleden ontstaan juist voor de armere kinderen die niet op vakantie konden. Toen nog in de Eierhal, maar alweer heel wat jaartjes in een grote tent bij winkelcentrum Paasbos. Maar natuurlijk mogen alle kinderen komen die thuis zijn deze laatste week van de schoolvakantie. En dan bedoel ik ook álle kinderen. Dus ook kinderen met bijvoorbeeld een beperking,'' nodigt Deumer uit.

En dat is zeker de moeite. De Schuur, ooit een oude touwslagerij, maar nu dus in gebruik als hobby- en opslagplaats van Vakantiespektakel, staat bomvol met spectaculaire spellen als ondermeer een schietbak (denk aan de kermisattractie waar met een luchtbugs kan worden geschoten op bewegende objecten), een stokkenvangspel, een watertafel en zandbak, een koe, heuse flintstone-auto's, podiumonderdelen voor een bonteavond, een waar kasteel, een schatkist, een gevangenis en zelfs een draak. ,,Alles wordt zelf gemaakt. We willen het zo duurzaam en goedkoop mogelijk voor elkaar krijgen. We sparen daarom veel. Maar we krijgen ook veel van verschillende sponsoren. Een speciaal klusteam komt elke maandag van het jaar bijeen om het materiaal te maken bij de ideeën die we hebben. Elk jaar hebben we een nieuw thema. En we willen natuurlijk steeds weer iets nieuws te bieden hebben. Deze zomer is het thema uiteraard 'Feest'. Dat kan niet missen,'' aldus de enthousiaste Deumer.

Zelf is Deumer al een tijd aan het 'fröbelen' - zo noemt ze het zelf - aan de knutselwerkjes voor de Doedag. ,,Kijk eens wat een leuke ketting?'', showt ze. Ze laat een creatief vorm gegeven ketting zien van bierdopjes. Het is één van de knutselwerkjes waar de kinderen uit kunnen kiezen op de Doedag. ,,Maar de kinderen mogen ook solderen, origamivouwen, kralen strijken, kaarsen maken, vogelhuisjes timmeren, figuurzagen en zelfs beeldhouwen,''weet Deumer.

De organisatie van het evenement bestaat uit enkel vrijwilligers. ,,Vaak zijn deze mensen zelf vroeger ook als kind naar het Veluwespektakel geweest,'' weet Deumer. Dat geldt ook voor Deumer zelf. ,,Ik was zeven toen ik voor het eerst kwam. Je deed er dingen die je thuis niet mocht doen. Ik vond het altijd fantastisch'', herinnert ze zich. Voor haar was het onderdeel huttenbouwen één van de hoogtepunten van de week. ,,Dat onderdeel zit er nog altijd in. Met daarna voor wie wil, een slaapfeest.''

Maar ook een Vossenjacht, vissen, disco, survivalen, een speurtocht, matjesmarkt zijn programmaonderdelen van Vakantiespektakel. Voor de kleintjes van 4 tot en met 7 jaar is er alleen 's ochtends programma. Voor de ouderen ook 'smiddags en zelfs soms 's avonds. Dit jaar vindt het Vakantiespektakel plaats van 11 tot en met 17 augustus. Het programma start de meeste dagen rond 10 uur. Nieuwsgierig naar het hele programma? Neem een kijkje op de website: www.vakantiespektakel.nl.

De organisatie is nog opzoek naar vrijwilligers. Wie mee wil helpen, kan zich opgeven via; mail: secr@vakantiespektakel.nl of telefonisch: 06-10261222.

advertentie
advertentie