Ringrijden: het landleven in de stad bewonderd

23 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdagavond was er weer het vertrouwde ringsteken te zien op de Torenstraat te Nijkerk, dat georganiseerd werd door menclub De Lange Boom. Dit jaar was het prachtig weer, waardoor veel mensen even een kijkje kwamen nemen of op hun gemak langs de route plaatsnamen om alle deelnemers van het Van den Tweel Groep-AH Ringrijden te bewonderen. Met in totaal 27 deelnemers werden er verschillende rondes door Nijkerk gereden.

Het thema dit jaar was: Landleven. Veel deelnemers hadden zich hiernaar verkleed, zodat het voor de jury een lastige klus werd de prijzen toe te kennen. Marina v.d. Brink kreeg met haar aanspanning de eerste prijs toegekend. Gekleed als imkers met de bijenkorven in hun kielzog en het paard als een bij, waren zij een compleet plaatje. De tweede prijs ging naar Siebe Huisman, die een boerenwagen vol met (levende) dieren ten tonele bracht. Anton Kok ontving de derde prijs voor het thema. Zijn aanspanning was veranderd in een trekker met een (werkende) giertank erachter.

In totaal werden er vier steekrondes gereden met iedere ronde drie te steken ringen. Één aanspanning slaagde erin alle ringen te steken. Uiteraard kregen zij vervolgens de eerste prijs voor het ringsteken. Dit was dhr. Werkhoven en zijn groom. Kessy de Feber en haar groom wonnen de tweede prijs. De derde prijs in deze categorie ging naar Henk Vierwind en zijn groom.

In de andere categorie, namelijk het origineelste geheel, ging de eerste prijs naar dhr. Van de Brink. Dhr. Hilhorst ontving de tweede prijs en dhr. Witteveen ging met de derde prijs naar huis.

Het publiek mocht ook hun winnaar kiezen. De meerderheid van het publiek kende deze prijs toe aan de aanspanning van Marina v.d. Brink.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie