Ga mee vleermuizen spotten op landgoed Oldenaller

23 juli 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN/NIJKERK - Zin in een mysterieuze avond? Ga vrijdagavond 27 juli mee met de vleermuizentocht van Natuurmonumenten op landgoed Oldenaller, gemeente Putten. Ontdek ze zelf, deze voor veel mensen onbekende, mysterieuze en uiterst nuttige vliegende zoogdieren.

De circa twee uur durende tocht begint om 20.00 uur. De kosten bedragen 4 euro voor leden van Natuurmonumenten en 7 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 - 655 99 55. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Tijdens deze avondwandeling gaan de deelnemers op zoek naar de vleermuizen van het prachtige landgoed Oldenaller. Na een korte presentatie over vleermuizen ga je samen met een vleermuizenkenner op zoek naar deze mysterieuze diertjes. De eerste vleermuizen vliegen al uit als het nog vrij licht is. Vleermuizen kunnen ook in het donker hun weg vinden. Ze maken daarbij gebruik van 'sonar of echolocatie'. Met de 'batdetector' hoor je de sonargeluiden van de verschillende vleermuissoorten. Iedere vleermuissoort maakt namelijk een eigen kenmerkend geluid.

Landgoed Oldenaller

Landgoed Oldenaller is met zijn variatie in het landschap: bossen afgewisseld door graslanden, poelen, kasteelvijver en beken een zeer geschikt leefgebied voor vleermuizen. Er leven hier veel verschillende vleermuissoorten, ieder met eigen eisen aan zijn leefomgeving. Ook de verschillende lijnvormige elementen, als lanen waarlangs de vleermuizen zich verplaatsen, zijn op dit landgoed te vinden.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en zie ook twitter @NM_Gelderland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie