Aangepast programma 1ste Reining Summer Show in Nijkerk

22 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Van 26 tot en met 28 juli aanstaande vindt bij Western Training Center Esther de Vries de 1ste Reining Summer Show plaats. Deze wedstrijd staat geheel in het teken van de snelst groeiende hippische discipline van dit moment: Reining.

Het programma van vrijdag en zaterdag is aangepast. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er een Paid Warm Up. Dit is een gelegenheid voor ruiters om individueel in de showarena te rijden en hun paarden gedurende 5 minuten te trainen. De Paid Warm Up op donderdag is van 17.00 tot 19.00 uur, op vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur en op zaterdagochtend van 8.00 tot 10.00 uur.

Op vrijdagmiddag 15u begint de eerste wedstrijd met een Snaffle / Bit All Ages klasse. In deze klasse kan ieder paard, ongeacht zijn leeftijd, op één of twee handen geshowd worden; een ideale klasse voor onervaren paarden, onervaren ruiters en combinaties die extra ervaring goed kunnen gebruiken. De laatste klasse van de vrijdag is de beginners reining speciaal voor beginnende en onervaren reiningruiters. De vrijdagavond wordt afgesloten met een barbecue voor de deelnemers, hun supporters en geïnteresseerden. Aanmelden voor de barbecue kan tot en met dinsdag 24 juli as.

Op zaterdagochtend begint het programma om 11.00 uur met de eerste KNHS CRN (Concours Reining Nationaal) voor beginnende en gevorderde ruiters. Om 13u is er een reining demonstratie en wordt er uitleg gegeven over het rijden van een reiningproef. Vanaf 14 uur vinden de zogenaamde 'Off the record' klassen plaats voor Non Pro, Open en Super Senior (>50 jaar) ruiters. De laatste klasse van de dag zal een jackpot klasse zijn waarbij het volledige inschrijfgeld teruggaat in de prijzenpot. Tevens krijgt de winnaar van deze klasse o.a. een paardendeken, hoofdstel en grooming bag.

Na afloop van het wedstrijdprogramma is er een verloting waarvan de opbrengst ten goede komt aan Animal in Need. Voor de KNHS klassen dienen ruiters in het bezit te zijn van een KNHS lidmaatschap en startpas. Aan alle overige klassen kan deelgenomen worden zonder lidmaatschap.

Door diverse sponsoren is er op dit moment voor circa twaalfhonderdenvijftig euro aan materialen beschikbaar gesteld. In alle jeugdklassen, Super Senior reining en de Jackpot Reining krijgt de winnaar een prachtige paardendeken. 50 procent Pay back in alle 'off the record' (niet KNHS) klassen. Geldprijzen van 150 euro in KNHS intermediate en 50 euro in KNHS beginners.

De locatie aan de Voorthuizerweg 2 te Nijkerk beschikt over een 25x65m overdekte showarena met reiningbodem en een buitenrijplaats van 20x100m met eb en vloedbodem. Er zijn overdekte boxen te huur en vóór ieder klasse is een opwarmtijd van 30 minuten.

Meer informatie

Esther de Vries 06-43942154, www.estherdevries.com

advertentie
advertentie