Amerikaan bespeelt de Nijkerkse beiaard

11 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Amerikaan John Gouwens is al sinds 1980 organist en beiaardier van Culver Military Academy en Culver Girls Academy. Hij is ook vervangend beiaardier van de Ball state University en beiaardleraar en beiaardier aan de Universiteit van Indiana in Bloomington. Hij heeft op veel carillons in de USA en Canada gespeeld en is nu bezig aan zijn zevende Europese tournee. Gouwens heeft verschillende functies gehad in het Noord-Amerikaanse Beiaardiers Gilde (GCNA) en is daar nog steeds zeer actief. Hij won 2 compositiewedstrijden en won ook prijzen bij orgel- en beiaardconcoursen. Hij heeft vijf CD's opgenomen van orgel en beiaard van Culver.

Eigen composities

John Gouwens speelt donderdagavond 2 augustus voornamelijk originele beiaardmuziek, waaronder drie eigen composities. Daarnaast ook werk van John Courter (USA), R. Lannoy (Frankrijk) en Geert D'hollander (België). Voordat hij met een eigen compositie eindigt zal hij nog improviseren over een bekend lied.

Het concert duurt van 20.00-±21.00 uur. Wie rustig wil luisteren naar dit concert kan terecht op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 in Nijkerk. Programma's en zitplaatsen zijn aanwezig en onder het tijdelijke tentdak zit je altijd droog. Toegang gratis.

advertentie
advertentie