Brandweer Nijkerk in een nieuw jasje

8 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Je kunt ze zomaar tegenkomen bij een brand of ongeval. De brandweermannen van de posten Nijkerk en Hoevelaken. En vanaf nu zijn ze in een nieuw pak gestoken. De brandweercollega's van de post Nijkerk vanaf heden en de brandweercollega's van de post Hoevelaken begin 2013.

Dit was nodig, omdat de oude pakken toe waren aan vervanging. Lucas Veldman, die bij de brandweer Nijkerk onder andere verantwoordelijk is voor de bluskleding, geeft aan dat de levensduur van een brandweerpak na ongeveer 7 jaar voorbij is. Tegelijkertijd heeft de ontwikkeling van nieuwe technologieën niet stilgestaan. Om tot de juiste keuze te komen, zijn diverse pakken uitvoerig getest door een aantal vrijwilligers, waarbij met name is gelet op functionaliteit, draagcomfort, hittebestendigheid en hittestuwing. Met het nieuwe pak zijn de brandweercollega's nog beter beschermd tegen hitte en vlamcontact.

Wat wel direct in het oog springt, is de nieuwe kleur beige. Lucas Veldman zegt hierover: ,,De pakken zijn gemaakt van een nieuwe soort garen, die een nog betere bescherming biedt. De garen van de stof zijn echter niet te kleuren, waardoor de basiskleur beige overblijft. De zichtbaarheid heeft er niet onder te lijden door de verschillende reflecterende strepen!''

Het nieuwe brandweerpak is niet alleen voor de korpsen Nijkerk en Hoevelaken aangeschaft. Ook de andere korpsen van de brandweerregio Gelderland-Midden krijgen dezelfde nieuwe outfit. Door zo gezamenlijk (grootschaliger) in te kopen, is optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige kennis van verschillende korpsen en heeft dit een gunstig effect op de prijs en kwaliteit gehad. Mocht je meer willen weten van het werk van de brandweer of lijkt het je wat om zelf in dit nieuwe pak te worden gestoken, neem dan contact met ons op via www.brandweernijkerk.nl of bel met 033-2476666.

advertentie
advertentie