Eis: Celstraf van acht maanden voor slaan met stalen buis

8 juli 2012 om 00:00 Nieuws

ARNHEM (APA) - Wegens ernstige mishandeling van zijn ex eiste het openbaar ministerie (OM) voor de Arnhemse rechtbank een celstraf van acht maanden tegen een 41-jarige man uit Hoevelaken. Justitie gaat af op de aangifte van de vrouw. Die zei de politie dat haar man haar in de nacht van 19 op 20 oktober 2010 ondermeer heeft geslagen met een stalen buis en een houten stok. Met een lichaam vol blauwe plekken en schrammen verscheen ze op de Eerste Hulp.

Vorig jaar hield ze voor de onderzoeksrechter een ander verhaal. Ze zou het letsel hebben opgelopen tijdens een sm-spel met haar toenmalige man. De 41-jarige verdachte onderschrijft dat verhaal. ,,We hebben zo'n tien tot twintig keer sm-seks gehad'', verklaarde hij vrijdag voor de rechtbank. Volgens het OM kunnen de verwondingen over het hele lichaam, die de vrouw in oktober 2010 had, daar niet van zijn gekomen. De officier van justitie wilde de inmiddels ex-vrouw opnieuw als getuige horen. Maar dat leek de rechtbank niet efficiënt. Ze is in maart naar Frans Guyana vertrokken.

Volgens de advocaat van de 41-jarige kwamen de verwondingen ook door automutilatie. ,,Zo liep ze verwondingen op doordat ze zelf met haar hoofd tegen een paal sloeg'', aldus de verdediging. Hij suggereerde dat de vrouw in eerste instantie aangifte deed uit wraak. Ze was er achter gekomen dat haar man een prostituee bezocht.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken. Als de verdachte acht maanden krijgt, dan is dat precies zolang als hij al in voorarrest heeft uitgezeten. Toch komt de man niet op vrije voeten. Hij blijft in de cel in afwachting van een nieuwe rechtszaak in Utrecht.

advertentie
advertentie