Zomerconcert met jubilarissen

8 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Als afsluiting voor de vakantie gaf muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen op woensdagavond 4 juli een zomerconcert waarbij ook twee leden letterlijk in het zonnetje werden gezet vanwege hun 60-jarig lidmaatschap.

Het concert werd buiten gegeven en dankzij het zomerse weer en een stralende zon kon Concordia er een echt zomerconcert van maken. Publiek was ruim aanwezig en er moesten zelfs extra stoelen worden bijgehaald, wat voor de leden weer een extra motivatie was om op de punt van hun stoel te gaan zitten.

Het concert werd geopend met een optreden van het opleidingsorkest, waarna het fanfareorkest en de malletband elkaar afwisselden. Verschillende nummers passeerden de revue en werden tussendoor afgewisseld met optredens van de majorettes. Bijzondere waardering was er voor het jongste lid van de malletband. De 5-jarige Jelle Evers speelde voor het eerst mee en maakte daarmee zijn debuut op kleine en grote trom. Vanwege de hoogte van de trom was wel even een opstapje nodig voor deze slagwerker in spe. Afgesloten werd met het swingende Sam's Dixie, de favoriet van de fanfareleden.

Hoogtepunt van de avond was de huldiging van twee leden van de fanfare. Gerard Berculo (saxofoon) en Wim Blom (bariton) waren dit jaar 60 jaar lid van Concordia. Van interim-voorzitter Mathias van Veen kregen de beide muziekveteranen dan ook de jubileumspeld opgespeld en ontvingen zij een oorkonde en een beeldje als waardering voor hun inzet en verdiensten van de afgelopen 60 jaar. Na afloop was er gelegenheid tot feliciteren en werd er nog even gezellig wat gedronken en nagepraat. Een geslaagde afsluiting en een mooie start van de vakantieperiode. Op 15 augustus beginnen de repetities weer en gaat Concordia zich weer richten op de voorbereidingen voor het jaarconcert 2013.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie