Amersfoortse organist op de beiaard

6 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het combineren van de functie van organist en die van beiaardier komt veel voor. Donderdagavond 12 juli komt Rien Donkersloot een concert op de Nijkerkse beiaard verzorgen. Hij heeft nog geen vaste beiaard, maar hij is sinds kort hoofdorganist van de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Een prestigieuze functie. Hij is dus als organist geen onbekende. Hij won menige orgelprijs en maakte al 4 succesvolle orgel-CD's. Concerteren doet hij regelmatig in Nederland, België en Frankrijk. Hij heeft een drukke lespraktijk en is ook actief als (koor)begeleider.

Sinds 2008 studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, waaraan hij vorig jaar afstudeerde. In 2009 won hij al de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre, België en bovendien de 1e prijs op de internationale beiaardwedstrijd in Gorinchem.

Bekende klassieken

Op het programma staan hoofdzakelijk bekende werken van componisten als Sweelinck, Händel en Bach. Het beiaarduur wordt besloten met drie meeslepende walsen van Dvorák.

Het concert duurt van 20.00-±21.00 uur. Wie rustig wil luisteren naar dit concert meeswingen mag kan terecht op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 in Nijkerk. Programma's en zitplaatsen zijn aanwezig en onder het tijdelijke tentdak zit je altijd droog. Toegang gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie