Zomertentoonstelling 'Dromen over Jeruzalem'

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Opnieuw organiseert Christenen voor Israël deze zomer in het Israëlcentrum in Nijkerk een zomertentoonstelling. Dit jaar onder de titel Dromen over Jeruzalem. De tentoonstelling voert u langs de geschiedenis van de stad Jeruzalem, maar plaatst deze steeds in het kader van Gods beloften. Het is een boeiende reis die uw kennis over de stad zal vergroten. Maar we hopen vooral dat de tentoonstelling uw verlangen naar de vervulling van Gods beloften voor Jeruzalem zal aanwakkeren.

Jeruzalem is de plaats waar God Zijn Naam zal doen wonen op aarde. Hij belooft dit op diverse plaatsen in Zijn woord. In de geschiedenis van het volk Israël wordt ook op in de tijd van koning Salomo een huis voor God gebouwd. Over de schoonheid van dit huis en over de intimiteit tussen God en Zijn volk kunnen we alleen maar fantaseren, want die tempel ging verloren. En hoewel we onder de indruk kunnen zijn van de maquettes van de tweede Tempel, die Herodes liet verfraaien, weten we niet precies hoe die eerste tempel eruit heeft gezien.

In talloze profetieën lezen we hoe God belooft opnieuw onder Zijn volk te zullen wonen. Opnieuw zal Jeruzalem de zetel zijn van Zijn heerlijkheid. Jeruzalem zal het middelpunt worden van de aarde waar alle volken naartoe zullen stromen. Hoe deze tijd eruit zal zien, kunnen we al evenmin voorstellen als de tijd van Salomo. Maar we kunnen er wel over dromen.

Dromen over Jeruzalem zet Gods beloften voor Jeruzalem op een rijtje zodat het droombeeld over het komende Jeruzalem steeds concreter vorm krijgt. Tegelijkertijd laat de expositie zien hoe het Joodse volk, aan wie al de beloften over Jeruzalem zijn gegeven, door de eeuwen heen altijd is blijven verlangen naar de vervulling van Gods beloften voor Zijn heilige stad en haar bevolking.

Dromen over Jeruzalem is een leuke tentoonstelling, waarbij u als het ware door de straatjes van Jeruzalem wordt gevoerd. Een leuke en inspirerende belevenis voor jong en oud.

De tentoonstelling Dromen over Jeruzalem is geopend van 1 juni t/m 31 augustus in het Israëlcentrum, Patroonstraat 1 in Nijkerk. De tentoonstelling is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 15.30 uur. De toegang is vrij en voor iedere bezoeker is er gratis koffie, thee of limonade.

Wie de tentoonstelling wil bezoeken met een groep, wordt verzocht dit van tevoren te laten weten. Dan kan de organisatie het bezoek voorbereiden. Zo is er voor kinderen en schoolklassen een speciaal programma met een speurtocht door de tentoonstelling. Voor meer informatie: zomertentoonstelling@christenenvoorisrael.nl of bel 033-2458824.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie