Brink even Smurfenplein tijdens Zomer in Hoevelaken

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Trok vorig jaar de vrolijke karavaan 'Zomer in Gelderland' naar Nijkerk, op woensdag 4 juli streek de wondere wereld van Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland in Hoevelaken neer. En hoe! Onder leiding van teamcoach Theo Zuurman werd De Brink na een paar uur noeste arbeid fraai omgetoverd tot een prachtig Smurfenplein.

Door Gerrit Steen

Het programma reist deze zomer langs 35 dorpen en plaatsen in de provincie, Hoevelaken was de derde plaats waar de tv-ploeg te gast was. Presentatrice was Angelique Krüger, die in Hoevelaken een uitbundig publiek aantrof en verrast was van het fraaie decor dat de ploeg binnen korte tijd had weten te realiseren.

Decor opdracht

Het programma stond in het teken van drie opdrachten die uitgevoerd moesten worden, de zogenaamde decor-opdracht waarbij een zo creatief mogelijk decor uit het niets moest worden gemaakt op een bepaald thema en er moesten tijdens de uitzending minimaal 250 mensen aanwezig zijn. De tweede opdracht was een quiz met de meest uiteenlopende vragen over Gelderland en als laatste werd het Rad van Fortuin gespeeld.

Smurfenplein

Om 10.00 uur werd de opdracht bekend gemaakt aan captain Theo Zuurman. De opdracht was om het plein vol met heel veel verschillende smurfen te krijgen, minimaal 20, waarbij het publiek ook blauw geschminkt moet zijn. Verder moesten er paddenstoelenhuisjes staan, Gargamel met zijn kasteel diende aanwezig te zijn en er moest een grote waterkraan staan. Het team slaagde ruimschoots voor de decoropdracht, ze hadden zich goed voorbereid en hadden materialen genoeg voorhanden. Er werd druk getimmerd, geprint, geverfd en geknutseld. Het resultaat was verrassend en kreeg veel lof van de programmamakers.

Grace Home

Op het meetmoment, 18.00 uur, werden er 350 mensen door TV Gelderland geteld, maar tijdens de uitzending waren er minimaal 500 mensen die de llive-uitzending bijwoonden. En ze werden niet teleurgesteld, want de 1000 euro die gewonnen kon worden, werd ook inderdaad binnengesleept, het gaat naar het jongerenproject ' Grace Home' waarbij 25 jongeren tijdens Kerst 2012 naar India gaan om meer dan honderd Indiase weeskinderen een betere toekomst te geven.

John van de Bunt

De Turfstampers uit Hooglanderveen zorgden voor vrolijke noten tijdens de uitzending, John van de Bunt werd terecht in het zonnetje gezet vanwege zijn tomeloze inzet voor veel evenementen in Hoevelaken en Angelique Kruger sprak van een mooi en spontaan dorpsfeestje dat Hoevelaken goed op de Gelderse kaart heeft gezet.

advertentie
advertentie