Geslaagde clubkampioenschappen DOTO

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - In sportzaal De Baggelaar werd zaterdag de jaarlijkse Clubkampioenschappen van de gymvereniging DOTO gehouden.

De dag begon al om 09:00 uur voor de recreantengym die 1x in de week gymmen onder leiding van Monique van Wincoop en Toska Kalkman.

De deelnemers waren in drie groepen verdeeld, bronzen medailles werden gewonnen door: Vera Verweij, Ellen van Valkengoed en Anna Jansen. Het zilver ging naar Amber Hazenleger, Selma van Dunschoten en Nina van 't Hof. De kampioenen die het goud omgehangen kregen waren Ismay v/d Langemheen, Jeanique van Essen en Katie van de Veen.

De voorselectie en selectiegroep waren verdeeld in vijf groepen. Helaas turnt er op dit moment maar 1 jongetje op niveau mee. Het goud ging dan ook automatisch naar Damian Geurts die zijn kunnen aan het publiek liet zien.

In niveau 12 ging de bronzen medaille naar Melissa Hijwegen en Thalia Zwart, het zilver werd omgehangen bij Naomi van de Beek en goud ging naar Annika van Donselaar.

In niveau 11 deden twee turnstertjes mee, degene die er met de gouden medaille vandoor ging was Vera Schotsman. Dionne Geurts en Yuwei van Middendorp namen het tegen elkaar op in niveau 10, hierbij won Yuwei het van Dionne, en kreeg hiervoor de gouden plak.

In de laatste groep waarbij de turnsters oefeningen lieten zien van niveau 10 en niveau 9 ging het zilver naar Daphne Blom. Nicola Sliwinski won goud.

Ook de peuters en kleuters vertoonden hun kunsten aan alle papa's en mama's die waren komen kijken. Er werd geklommen en geklauterd, gesprongen en gehuppeld. Omdat alle kinderen het zo goed deden, won iedereen een medaille.

De dames van de StreetDance afdeling lieten twee verschillende dansen zien. De choreografie was verzorgd door Corina van Wolfswinkel en men kon dan ook zien dat de oefeningen strak en gelijk werden uitgevoerd.

Als afsluiting van de clubkampioenschappen werden de nieuwe trainingspakken voor de voorselectie- en selectiegroep gepresenteerd. De turnsters en trainsters worden vanaf heden gesponsord door Marxman Advocaten uit Amersfoort, Blom Schilderwerken en Akno-Adam Stucadoors uit Nijkerkerveen. Aansluitend volgde er een spetterende demonstratie door diverse turnsters van de selectiegroep op de nieuwe tumblingbaan die DOTO sinds kort heeft aangeschaft, die mede gesponsord is door het Rabobank Stimuleringsfonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie