Eerste bijeenkomst Regiegroep Binnenstadsmanagement

4 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nijkerk moet een aantrekkelijk winkelcentrum hebben met de charme van een monumentaal karakter. Bovendien moet de stad goed bereikbaar zijn en aantrekkelijk om te wonen. Deze uitgangspunten van gemeentelijk beleid zijn vastgelegd in de Binnenstadsvisie.

Om daarvoor een goed draagvlak te krijgen, is een Regiegroep Binnenstadsmanagement ingesteld. Daarin hebben vertegenwoordigers van de gemeente, bewoners van het centrum, ondernemers/winkeliers, horeca-exploitanten, culturele en toeristische organisaties en vastgoedeigenaren zitting. Doel is om gezamenlijk te komen tot versterking van de aantrekkelijkheid van de Nijkerkse binnenstad.

De Regiegroep zal eerst een convenant opstellen waarin de samenwerking wordt geregeld. Daarnaast zal de groep projecten benoemen die bijdragen aan het gestelde doel. Als voorbeelden zijn genoemd een winkelwandelroute en fietsroutes door de binnenstad. Ook wordt gedacht aan het aanstellen van een binnenstadsmanager.

De keuzes die gemaakt gaan worden, bijvoorbeeld welke projecten er uitgevoerd worden, is uiteraard afhankelijk van het beschikbare budget. De gemeente zal in november 2012 naar verwachting het budget beschikbaar stellen. Ook andere partijen zullen in geld en/of energie hun steentje bijdragen.

De Regiegroep wordt gevormd door Jaap van Maanen (NOV), Erik Praas (gemeente Nijkerk), Mariska van de Bunt (Horeca Nijkerk), Sven van der Beek (Stichting Pleinpromotie), Marc Bosboom (Veluws Bureau Toerisme), Willem Alex Jansen (Vastgoedbranche), Aad. Kruithof (Stichting Oud Nijkerk), Margaretha van Midden, Jacob Willem Jans (Bewoners Binnenstad), Frans Visser (HBD) Bertus. Rakhorst (WSN) en wethouder René Windhouwer (voorzitter).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie