Formido NijSoCo 2012 groots en meeslepend afgesloten

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De NijSoCo 2012 is afgelopen zaterdag alweer afgesloten met een lange maar onvergetelijke dag. Met het bereikte resultaat lijkt de NijSoCo op weg naar de volgende fase in haar bestaan.

De dag startte met het NijSoCo Kids tournament. Prestatie en Fun met een hoofdletter, een fantastische gewaarwording. 500 kinderen die genieten van het voetbal en alle activiteiten eromheen die met behulp van Covebo Kids & Co waren georganiseerd. Natuurlijk was ieder team een winnaar. Iedere speler kreeg een prachtig NijSoCo aandenken mee naar huis. Maar er moet gezegd worden dat Zeeburgia F2, de Blommetjes en de Tweetboys in hun leeftijdscategorie de grootste bekers bemachtigden.

NijSoCo Kids Tournament is daarmee in één jaar tijd uitgegroeid van kleinschalig en knus naar groots en meeslepend. Een prachtige prestatie van de organisatoren Alber Corporaal en Roy Sprunken. Een basis waar in volgende NijSoCo edities op verder gebouwd kan worden.

Winnaars

Nog nooit kende de NijSoCo zoveel winnaars op het podium. De Copa del Sol finale werd voorafgegaan met een officiele opening en onder begeleiding van scheidsrechter Erik Schriever, pupil van de week `Koen Lieftink´ en ritmische, opzwepende drumklanken van De Afslag Nijkerk, werd er in de Copa del Sol finale gestreden voor wat men waard was. Kevin van de Broek: ,,Deze finale was een echte titanenstrijd, Gordo United en Real Cerveze was natuurlijk de droom finale. Dat we dat mochten winnen, zal ons nog lang heugen''.

De prijsuitreiking die daarop volgde was in een nieuw jasje gestoken en daarom mogelijk nog heroischer. Rook-, licht show en knallende muziek smolten, met de meer dan vijftig feestende teamspelers, samen tot een ware apotheose. De winnaars, die door Formido Nijkerk Directeur Louis Bouwmeester de hand werden geschud, op een rijtje: Competitie: Copa del So, Gordo United, Copa Contado, Sgoboni Uniti, Copa Reserva, Gerrits Shabbi's, Copa Cerveza, Lawine Boys en Blauwe Helden, Copa Chica Bonita, Black & White, Copa Compania, Gall & Gall.

Editie 2012 stond in het teken van de Social Media. In zes weken tijd is de NijSoCo gegroeid naar 419 Facebook Vrienden en 163 Twitter volgers. Op Facebook kon het BETEC Equipo Populare worden gekozen. Meer dan 410 stemmen later mochten de Milfhunters zich met 126 stemmen zich tot populairste team van de NijSoCo 2012 laten kronen.

Entertainment

Aansluitend op de prijsuitreiking werd het publiek verrast met een geestige en acrobatische drum-act van Double M Percussion. Deze mannen zijn de Cesar Zuiderwijk's onder de trap percusionisten. Met de juiste beats werd daarmee de scene gezet voor de rest van de overvolle avond. Zoals aangekondigd maakte Sharon haar entree als hoofdact. Haar krachtige debuut met nummers van Pitbull David Guetta op het NijSoCo podium heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Tenslotte was het aan DJ Sven de taak om het feest naar het hoogtepunt te brengen. Een act waarin de ware liefhebbers een topper in spe herkend zullen hebben. DJ Sven wist de bekende zomerse, Braziliaanse hits te mixen met de populaire houseklanken waarmee het NijSoCo feest werd afgesloten zoals het bedoeld is. En nu...is het een heel jaar wachten op het volgende zomerse slot van de competitie.

advertentie
advertentie