Leerlingen Corlaer doen maatschappelijke stage

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - 102 leerlingen van het Corlaer College Havo/VWO klas 3 hebben zich op woensdag 27 en donderdag 28 juni in het kader van de maatschappelijke stage ingezet.

Maatschappelijke stage is per schooljaar 2011-2012 een verplicht lesonderdeel voor middelbare scholieren. De overheid wil jongeren graag meer betrekken bij de maatschappij en hen bewust maken van de positieve invloed die zij op hun directe omgeving kunnen hebben. In samenwerking met Sigma zijn er 18 projecten bij maatschappelijke organisaties uit de gemeente Nijkerk ontwikkeld. Via de vacaturebank www.masplein.nl konden de leerlingen zich inschrijven voor de projecten. De activiteiten varieerden van fondsenwerving, op stap met senioren, het organiseren van een activiteit tot een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een website.

Zowel de maatschappelijke organisaties als de leerlingen waren erg enthousiast. Diverse leerlingen gaven aan zich niet gerealiseerd te hebben dat vrijwilligerswerk zo belangrijk is voor de samenleving en dat je met minimale inzet al zoveel voor iemand kan betekenen. Er kan gesproken worden van geslaagde projectdagen. Wilt u meer weten over maatschappelijke stage of vrijwilligerswerk, dan kunt u contact opnemen met Wendy van Wee op telefoonnummer: 033-2474830 of e-mailadres: wvanwee@sigma-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie