Zon en heerlijke gerechten bij het Groot Nijkerks Diner

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het kon haast niet mooier. Afgelopen zaterdagavond was het stralend weer. Zonnig, zomerse temperatuur en weinig wind. De deelnemers aan het Groot Nijkerks Diner hadden het goed getroffen. Onder schitterende omstandigheden was het echt genieten.

Door Gerrit Steen

De organisatoren hadden dit keer gekozen voor een Indische rijsttafel. Met ingrediënten die de Nijkerkse middenstand ter beschikking had gesteld, werd een overheerlijke maaltijd bereid. De dagen van voorbereiding waren niet alleen aan te zien, maar vooral te proeven.

Reclamespot

In de tuin van de Vredeskerk aan het Van Reenenpark leek het wel een tafereel voor een reclamespot van een Italiaans olijfoliemerk. Aan een heel lange tafel zaten blije gasten onder een stralende zon heerlijk te genieten. Het genieten was iedere dinerganger aan te zien.

ALS

De aanleiding voor het Groot Nijkerks Diner is niet zo vrolijk. Het diner is een initiatief van het Nijkerkse ALS-comité. Het doel is geld bijeen brengen voor de bestrijding van de ernstige spierziekte ALS. Daarnaast wil men bekendheid geven aan deze ziekte. Beide doelen zijn dit jaar bereikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie