Meer dan € 12.000,- voor Expeditie Corlaer

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Wat begon als een mooi idee is op 25 juni en 26 juni 2012 waargemaakt op het Corlaer College. 24 Uur radio maken met ExpeditieFM op de frequentie van OmroepN en het organiseren van een goede doelen dag heeft meer dan € 12.000,- opgeleverd. Dit bedrag komt ten goede aan zes expeditie teams die volgend jaar vorm gaan geven aan Expeditie Corlaer 2012-2013. Per team zetten 10 tot 15 leerlingen zich in voor een zelf gekozen maatschappelijk doel. De betrokkenheid bij de doelen is enorm. Ook wordt op deze manier vorm gegeven aan het leren binnen het Corlaer College, omdat de leerlingen onder andere meer maatschappelijk betrokken raken, beter leren samen werken en beter leren communiceren. Een van de deelnemende leerlingen zei ,,Het is echt super spannend om voor 300 mensen te presenteren, maar als het gelukt is geeft dat enorm veel energie om door te gaan.''

De goede doelen dag is iets van de hele school. Alle leerlingen zijn op deze dag betrokken bij de doelen van de expeditie. Iedere leerling kent ook wel een of meerdere leerlingen die meedoet en/of heeft meegedaan aan de expeditie . Daarom is de bereidheid ook groot om je in te zetten. Het resultaat is daar ook naar. De opbrengst van € 12.000,- is daar ook naar. Ieder expeditieteam heeft daarmee een start kapitaal van € 2.000,- voor volgend jaar.

Tijdens de goede doelen dag hebben we samen gewerkt met de volgende organisaties om het geheel mogelijk te maken: OmroepN, de Rotary vereniging Nijkerk, Verhuurservice Nijkerk, Notaris kantoor Veldhuizen Beens van de Castel, MenM the Next, Concept2 en Bokkers Catering. Als school stellen we ons ten doel om samen te werken aan een betere wereld. Dat wordt zichtbaar middels de samenwerking met de externe organisaties en het wordt ook zichtbaar door de inzet van collega's en leerlingen van de school. Inzetten voor één doel heeft resultaat. Betrokkenheid en een mooie opbrengst en natuurlijk het leren dat er meer is dan alleen je eigen problemen, dat doel hebben we ook bereikt.

De nieuwe expeditie teams staan in de startblokken om volgend jaar aan de slag te gaan. Straks eerst heerlijk genieten van de vakantie. We danken een ieder voor zijn inzet en zien uit naar het volgende expeditie jaar.

advertentie
advertentie