Dag van het aangespannen paard

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op zaterdag 7 juli zal het jaarlijks terugkomend evenement Dag van het Aangespannen Paard plaatsvinden te Nijkerk. Op deze dag zullen menners met hun paarden/pony's een tocht maken van ongeveer 25 km door de omgeving van Nijkerk. In de rit zijn vijf hindernissen verwerkt, waarvan er twee staan op het buitenterrein van de manege. In een van die twee hindernissen is een waterbak verwerkt! De eerste deelnemer zal rond 09.00 uur starten. De laatste deelnemer gaat tussen 14.00 en 14.30 uur van start.

Het gaat op deze dag voor de deelnemers er niet alleen om de hindernissen zo snel mogelijk te rijden, maar ook onderweg te puzzelen. Onderweg moet er namelijk, naast het genieten van de rit en omgeving, gezocht worden naar letters aan de kant van de weg. Ook krijgen ze een papier mee waarop raadsels vermeld staan die ook tijdens de rit opgelost dienen te worden. Verder is er voor de groom nog een speciale opdracht. Voor haar/hem staan er twee spellen klaar die zo goed mogelijk gespeeld moeten worden. De punten die gescoord zijn met het voorgaande en de tijden van de hindernissen tellen mee voor de einduitslag.

De hindernissen zijn op de volgende plaatsen:

Hindernis 1: Landgoed De Klinkenberg - Barneveldseweg 132

Hindernis 2: Fam. Klok - Beulekampersteeg 40

Hindernis 3: Fam. v.d. Pol - Voorthuizerstraat 286

Hindernis 4: Manege Luxool - Luxoolseweg 25b

Hindernis 5: Manege Luxool - Luxoolseweg 25b

Elk jaar is er een thema verbonden aan de rit. De spellen, raadsels en het woord hebben met dit thema te maken. Dit jaar is het thema: Landleven.

Op het buitenterrein van manege Luxool is er voor de toeschouwers ook de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen. De kinderen kunnen een ritje op een pony maken of zich vermaken op het springkussen.

De tocht die de deelnemers maken, kunt u ook per fiets afleggen. Een plattegrond met daarop de route is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Nijkerk of op de dag zelf op het buitenterrein van manege Luxool.

Voor meer informatie kunt u/jij terecht op de website van onze menclub: www.menclubdelangeboom.nl. Op deze website is onder andere de startlijst te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie