Wethouder Horst mag nog een jaar in Zeewolde wonen

26 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Geert Horst, die meer dan 20 jaar in de Hoevelakense politiek en later de Nijkerkse gemeenteraad actief is geweest, beëindigde vorig jaar zijn politieke loopbaan. Kort na de verkiezingen verhuisde hij van Hoevelaken naar Zeewolde. Maar de verhuisdozen waren nog niet uitgepakt of hij werd benaderd om Henk Lambooij, die was benoemd tot burgemeester van Putten, op te volgen als wethouder. Die benoeming aanvaardde hij, mits hij enige ruimte kreeg om aan zijn verhuisplicht te voldoen. De raad ging daarmee akkoord. Hem werd een jaar uitstel verleend.

Horst slaagde er niet in zijn woning te verkopen en weer naar het Nijkerkse terug te keren. Hij vroeg de gemeenteraad opnieuw ontheffing van zijn verhuisplicht.

CDA-leider Hugo Doornhof zei bij de bespreking van dat verzoek, dat zijn fractie niet zat te wachten op weer een nieuwe wethouder. Dat zou de consequentie zijn als de raad geen ontheffing verleent. Hij vroeg wel welke acties Horst concreet had ondernomen om weer te verhuizen. Horst wilde daar in het openbaar niet op reageren.

Aart Klompenhouwer wilde geen politieke spelletjes spelen over de rug van een goede wethouder en stemde in met ontheffing. ,,Het liefst zou ik dat meteen regelen tot aan de volgende verkiezingen in 2014.'' Ook Boudewijn van der Woerd (VVD) noemde Horst een goede bestuurder. ,,Als hij zegt dat het niet kon, geloven we dat.''

Patricia van der Hurk ervoer het als een heel lastig verzoek. ,,Geert Horst is een uitstekende bestuurder en een bijzonder mens, maar daar gaat het hier niet om. De wet verplicht hem te verhuizen. Als wethouder moet hij de wet houden. De wet geldt voor iedere Nijkerker. Ik zou daarom geen ontheffing willen verlenen.''

Hilbrand Rozema zei dat horst Nijkerk kent van haver tot gort, maar dat de woningmarkt een verhuizing in de weg heeft gestaan. Hij stemde in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie