Huiswerkbegeleiding in Hoevelaken

25 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In september opent Huiswerk Coaching Hoevelaken zijn deuren voor alle middelbare scholieren uit Hoevelaken en omstreken. Huiswerk Coaching Hoevelaken, opgericht door Alexander Gijsen, biedt scholieren een plek waar ze onder professionele begeleiding hun huiswerk kunnen maken.

In veel gemeenten bestaat het al: een plek buiten de reguliere scholen om waar studiehulp wordt aangeboden. Het is ook niet vreemd dat dit fenomeen steeds meer opduikt: aan de ene kant wordt er steeds meer zelfstandigheid van scholieren verwacht. Aan de andere kant is er de (positieve) trend dat beide ouders werken. Dat bijt elkaar. Scholieren moeten steeds zelfstandiger plannen, maar thuis is daar minder toezicht op. Daar komt bij dat, begrijpelijkerwijs, ouders na een dag hard werken niet altijd de energie kunnen opbrengen om hun kind 'achter de vodden' aan te zitten. En daarnaast is er nog een groep scholieren die sowieso gebaat zijn bij rust en structuur.

Alexander Gijsen werkte in het verleden al bij diverse huiswerkinstituten, onder andere in Amersfoort en Doorn. Na een uitstapje in het bedrijfsleven, vond hij het tijd dat ook de Hoevelakense scholieren de mogelijkheid krijgen voor studiehulp dicht bij huis. En dat bracht hem op het idee voor Huiswerk Coaching Hoevelaken.

,,Huiswerk Coaching Hoevelaken is erop gericht om scholieren een prettige, afgeschermde werkplek te bieden. Bij ons kunnen ze hun huiswerk maken, maar bovenal krijgen ze ook hulp bij het plannen en worden ze gecontroleerd en overhoord.'', aldus Alexander Gijsen. ,,Verder kunnen inhoudelijke vragen worden gesteld aan de begeleiders. Als ze dan thuis komen, zijn ze ook écht klaar. Brugklassers krijgen daarbij extra les in zaken als 'hoe bereid ik een repetitie voor' en 'waarom moet ik vooruit werken?'. Examenleerlingen kunnen rekenen op extra trainingen en proefexamens. En verder zijn er voor alle niveau's en leerjaren bijlesdocenten beschikbaar mocht individuele begeleiding nodig zijn.''

Aan de locatie aan de Meerveldlaan wordt nu nog druk gebouwd. Maar vanaf september opent Huiswerk Coaching Hoevelaken daar zijn deuren! Op de site www.huiswerk-coaching.nl kan nog meer informatie worden gevonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie