Evenementendag Nijkerkerveen goed bezocht

24 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Onder fraaie weersomstandigheden werd op zaterdag 23 juni de Evenementendag Nijkerkerveen voor de eerste keer op de Hoevelakenseweg 1a gehouden, nadat het zes keer op de Dijkhuizerstraat was georganiseerd. Het leek wel of het publiek er langzaam aan moest wennen, 's morgens was het nog vrij rustig, maar 's middags kwamen de toeschouwers weer in grote getale naar het evenement.

Door Gerrit Steen

Ook burgemeester Gerard Renkema moest er nog even inkomen, nadat hij eerst per abuis op de Dijkhuizerstraat was geweest, opende de burgervader ietwat verlaat de Evenementendag met een oorverdovende knal uit het roemruchte carbidcanon, bijna landelijk bekend vanwege de inzet op Oudejaarsdag. Renkema: ,,Het evenement is zeven jaar geleden heel klein begonnen en uitgegroeid tot een groot, druk bezocht lokaal evenement. Het geeft aan dat Nijkerkerveen goed in ontwikkeling is, waar veel gebeurt, mede dankzij de formidabele inzet van heel veel vrijwilligers. De belangstelling, met name voor het trekker trek gebeuren, is groot. Daarnaast is het fantastisch dat met de opbrengst van het Evenement diverse goede doelen voor de Nijkerkerveense gemeenschap gesteund worden!''

Zwoegende diesels

Nadat het de hele week had geregend was het zaterdag juist droog, waardoor de baan en het publieksterrein er perfect bij lag. Met een regelmatig schijnend zonnetje en een enthousiast publiek dat uit jong en oud bestond werd het zaterdag toch weer een aardige Evenementendag. Honderden mensen genoten volop van de trekker-treksfeer, omhoog kringelende rookpluimen, brullende motoren en het geronk van zwoegende diesels. Op vrijdagmorgen vroeg werd al begonnen met de opbouw van de Evenementendag Nijkerkerveen. In totaal werkten er aan het evenement maar vele tientallen vrijwilligers mee!

Prachtige sport

Een noviteit voor de trekkertrek, waar zo'n 200 trekkers uit de hele regio aan meededen, was de digitale tijdwaarneming op de sleepwagen, waardoor er niet meer achteraf gemeten hoefde te worden. Vanwege de zware regenval van de laatste tijd was het terrein hier en daar nog wel wat drassig, maar de kleibaan lag er perfect bij. Op een kleibaan kunnen met name de wat zwaardere tractoren beter uit de voeten en hoeft de baan minder vaak bewerkt te worden.

Dominees

Ook deze keer bonden de dominees de strijd met elkaar aan, evenals vorig jaar liefst drie. Zij bonden met elkaar de strijd aan in de 3.0 ton klasse en wel met een Ford super-major uit 1963. Ds. Helder, die vorig jaar afgetekend eerste werd, herhaalde zijn prestatie dit jaar en werd eerste met een afgelegde afstand van 97.35 m. Tweede werd ds. Versteeg met 92.58 m. en derde eindigde ds. Van der Sluijs met 80.16 m.

Geslaagde dag

Maar het was natuurlijk niet alleen trekkertrek wat de klok sloeg. De braderie, de rommelmarkt, de oldtimershow en de kinderattracties zijn de vaste onderdelen die op het programma staan en veel bekijks trokken. De kinderen konden onder meer meedoen met skeltertrek en springkussen. Zo was er voor iedereen wel iets te doen op 23 juni tijdens de 7e Evenementendag Nijkerkerveen en kan de organisatie terugkijken op een geslaagde dag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie