Kadernota gemeente: Wel bezuinigen, geen lastenverzwaring

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nijkerk wil, ook in economisch moeilijke tijden, blijven vasthouden aan ambities. De voorlopig bekende bezuinigingen van het Rijk kunnen worden opgevangen binnen de begroting en de lastendruk voor de burgers wordt niet meer dan trendmatig verhoogd.

door Henk Brinkman

In een notedop is hierboven de Kadernota van het gemeentebestuur weergegeven. In de kadernota worden de contouren geschetst van de gemeentelijke begroting voor 2013, die in november gereed moet zijn.

Het college wil vasthouden aan ambitieuze plannen als de Binnenstadsvisie, de Structuurvisie, plannen maken voor de Havenkom en het stimuleren van de woningmarkt. Ook wil het college investeren in promotie van de stad en acquisitie van bedrijven.

Zoals het er nu uitziet moet Nijkerk 825.000 euro bezuinigen. Het college verwacht dat binnen de begroting te kunnen doen. Er is echter nog veel onzekerheid over de kabinetsplannen, zeker nu er in september weer verkiezingen worden gehouden. Er zijn daarom bezuinigingsplannen van nog eens 630.000 euro opgesteld, die kunnen worden benut om extra bezuinigingen van het rijk op te vangen.

Desondanks wil het college de gemeentelijke belastingen niet meer dan trendmatig met 1,3 procent verhogen en geen extra lastenverzwaring doorvoeren.

De gemeenteraad behandelt de Kadernota tijdens de raadsvergadering van 21 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie