Herinrichting wijk Schulpkamp Noord gereed

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De herinrichting en de rioolwerkzaamheden in de Beerninkstraat, Colenbranderstraat, de Haarstraat, de Havenstraat, de Watergoorweg en de Van den Steen van Ommerenstraat zijn na een jaar afgerond. ,,Voor de bewoners is het fijn dat de overlast van de werkzaamheden nu achter de rug is. Het mooie nieuwe rioolstelsel kan zeker weer 50 jaar mee. En ik ben blij dat deze wijk een nieuw gezicht heeft gekregen'', aldus wethouder Geert Horst.

Bewoners denken mee bij ontwerp

De eerste schetsontwerpen zijn medio oktober 2010 aan de bewoners gepresenteerd. De bewoners hebben hun ideeën en bevindingen van schetsontwerp kenbaar gemaakt aan de gemeente. Voor een groot gedeelte zijn deze opmerkingen overgenomen in de uiteindelijke plannen. Vervolgens is er medio mei 2011 begonnen met de uitvoering. En binnen een jaar is het project volgens de plannen uitgevoerd.

Gescheiden rioolstelsel

Het oude gemengd rioolstelsel is vervangen door een gescheiden stelsel, te weten een regenwaterriool en een vuilwaterriool. Het regenwater dat op straten, parkeerplaatsen en daken valt, wordt nu via het regenwaterriool afgevoerd naar open water. Dit ontlast het vuilwaterriool.

advertentie
advertentie