Stevige korfbalstrijd ondanks de warmte

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Woensdag 23 mei 2012, heeft korfbalvereniging Telstar uit Hoevelaken voor de 43e keer het Albert Heijn-schoolkorfbaltoernooi gehouden. Dit jaar voor het eerst op het nieuwe complex aan de Middelaarseweg. Er deden in totaal 30 teams mee van 5 verschillende scholen uit Hoevelaken en Nijkerkerveen, verdeeld over de groepen 5, 6, 7 en 8.

Ondanks het warme weer, werd er flink gestreden om het kampioenschap binnen te halen. Aan het einde van de middag streden tijdens de finales om de plaatsen 1 en 2 van alle groepen de teams van de Schimmelpenninck van der Oyeschool tegen elkaar. Deze school ging dus met de meeste prijzen naar huis. Naast deze prijzen eindigde de Spreng in groep 5 en 6 op de 3e plaats. Bij groep 7 eindigde het Blokhuus op de derde plaats en bij groep 8 ging het 3e team van de Schimmelpenninck van der Oye school met de 3 plaats naar huis. De kampioenen van groep 6 en 8 ( in dit geval de Schimmelpenninck van der Oye school) gaan op zaterdag 2 juni deelnemen aan de Gelderse kampioenschappen in Ermelo.

De wisselbeker(beschikbaar gesteld door Doggenaar Meubel) die al 14 jaar van school, naar school gaat, werd voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen en mag dus in bezit blijven van bovengenoemde school.

Tussen de wedstrijden door werden er door Albert Heijn foto's gemaakt. Deze foto's zijn vanaf vrijdag 1 juni, gratis af te halen bij de Albert Heijn aan de Kantemarsweg in Hoevelaken.

Als organisatie van dit toernooi, spreken wij van een zeer geslaagd toernooi, mede door de sportiviteit van deelnemers en publiek en de aanwezigheid van vrijwilligers en van scheidsrechters. Mocht iemand belangstelling hebben gekregen voor korfbal. Via de site www.kvtelstar.nl vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

In september 2012 hopen wij het volgende schoolkorfbaltoernooi te houden.

advertentie
advertentie