'Corlaer Brug' op transport Roemenië

25 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/GRUISOR - Op Tweede Pinksterdag vertrekt een grote oplegger met een prefab-brug naar Gruisor in Roemenië. Deze brug is gebouwd door acht Vmbo-leerlingen Bouw van het Corlaer College Nijkerk. Samen met drie docenten vertrekken zij donderdag 31 mei a.s. naar Gruisor om daar ter plekke de brug in elkaar te zetten. Dit alles in het kader van 'Expeditie Corlaer 2011-2012'.

door Theo Zuurman

Afgelopen september hebben de mannen al een werkbezoek aan dit agrarische dorp in de Transsylvanische Vlakte gebracht om de nodige voorbereidingen te treffen. De brug wordt 7,5 meter lang en 2 meter breed en vormt een verbinding tussen de Hongaars Protestantse kerk en de begraafplaats. Intussen zijn ter plekke de betonnen brughoofden gestort en kan het team bij aankomst direct aan de slag. Naast het bouwen van de brug worden er ook restauratie werkzaamheden aan de kerk gepleegd en krijgt het plaatselijke zigeunerschooltje een flinke hoeveelheid gesponsorde leermaterialen en meubilair aangeboden.

Het team bestaat uit (foto vlnr): Jan Beekhuis, Joost van Winkoop, Bas ten Hove, Dion Boekhout, Bert Stoffer, Wilco Mulder, Roel van Hoff, Arjan Klooster, Cees van Bruggen, Christiaan van de Bunt en Bart Versloot. Teamleider Cees van Bruggen is trots: ,,Ruim een half jaar heeft de groep iedere vrije vrijdagmiddag aan dit mooie project gewerkt en nu wordt het gerealiseerd, dat geeft veel voldoening. We zijn dank verschuldigd aan alle sponsoren en in het bijzonder Wim van Kommer die de trailer ter beschikking heeft gesteld en Frank van Zwaal van Stern Trucks die naar Roemenië rijdt en Van de Brug uit Putten die de papieren heeft geregeld. En terug gaat de trailer vol riet voor Van Wincoop Rietdekkers, zodat dat ook betaald is'', besluit Van Bruggen, die er naar uitkijkt het project in Roemenië te klaren. ,,Dan is Expeditie Corlaer pas helemaal geslaagd.''

advertentie
advertentie