Afbeelding
Aalt Guliker

Tweede winst op rij zorgt voor vertrouwen bij NSC

29 maart 2018 om 07:27 Sport/sport

NIJKERK NSC is begonnen met een eindsprint die zo snel mogelijk moet leiden tot handhaving in de Hoofdklasse. Zaterdag werd op eigen veld Staphorst met 4-2 verslagen en de tweede overwinning op rij maakt de toekomst zonniger. ,,De laatste duels geven houvast, maar we zijn er nog niet," aldus de drie keer scorende Nico van den Brom.

Rob Schoon

De strijd tegen degradatie maakt krachten los bij NSC die de laatste duels punten opleveren. ,,Onze inzet is eigenlijk bijna altijd goed, maar het zit nu even mee. Tegen Staphorst waren we niet beter, maar we scoorden op goede momenten. De wil om te winnen was bij ons gewoon groter dan bij Staphorst."

OPVALLENDE ROL Nico van den Brom is lang niet altijd verzekerd van een basisplaats in de formatie van John Kamphuis, maar zaterdag gaf hij zijn visitekaartje af met drie treffers. ,,Als je het zo bekijkt, was het wel mijn middag," lacht Van den Brom. ,,Het liefst speel ik altijd, maar de trainer kiest helaas te vaak voor anderen. Van regelmatig spelen word je beter is mijn mening en hopelijk zit dat er voorlopig in."

NSC kreeg al snel een betwistte strafschop tegen die Mark Veldmate benutte. ,,Een tegenvaller en daarna hadden we moeilijk. Toen is halverwege de eerste helft gelijk maakte, was er opluchting, maar helaas leidde een slippertje van onze doelman tot de 1-2." Martijn Brakke profiteerde gretig en Staphorst dacht met een voorsprong te mogen rusten. Chan-Ali Turksoy dacht daar echter anders over en scoorde de 2-2 op slag van rust.

MEER VOORUIT Na rust speelde NSC gedurfder en meer vooruit. ,,Wij kwamen daardoor meer aan voetballen toe, terwijl Staphorst minder speelde dan voor rust. En toen kreeg ik ineens twee prima kansen binnen enkele minuten die beide keren tot een goal leidden. Heerlijk gevoel natuurlijk, want als aanvaller is het altijd lekker als je belangrijk kan zijn voor je ploeg. Het duel was met de 4-2 gespeeld, dus een prima resultaat voor het team met veel persoonlijke voldoening."

Fictief staat NSC op plaats tien, dus veilig, maar dat is volgens Van den Brom wel erg positief gezien. ,,We moeten nog veel duels inhalen en als we ze allemaal winnen, staan we er goed voor. Je moet jezelf echter niet te rijk rekenen, want alles winnen is niet realistisch. Het gaat nu goed en dat moeten we vasthouden om ons veilig te spelen, maar het wordt echt nog een zware opgave. Met de beleving en het spel van de laatste duels gaan we het redden."

ANDERE DERBY? Van den Brom strijdt voor handhaving met NSC, maar speelt volgend seizoen bij Veensche Boys. ,,Natuurlijk geef ik alles voor handhaving. NSC speelt liever een derby tegen Sparta Nijkerk dan tegen Veensche Boys en ik speel nu hier. Dat ik graag zou zien dat Veensche Boys kampioen wordt, snap je wel. Ik kom uit Nijkerkerveen en ga er weer spelen, dus dat is duidelijk. Nu staat alles echter in het teken van NSC en zaterdag bij Excelsior'31 en maandag thuis tegen DFS gaan we de volgende stap richting handhaving proberen te zetten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie