Internationaal jeugdtoernooi opnieuw één groot hoogtepunt

21 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het is mei 1991, wanneer een internationale toernooicommissie van sc Hoevelaken voor het eerst een internationaal jeugdtoernooi op Kleinhoven organiseert. Inmiddels zijn we 21 jaar verder en lukt het verschillende commissie iedere drie jaar opnieuw, om teams uit voornamelijk Engeland, Duitsland en België naar Hoevelaken te krijgen. Het afgelopen weekend vond al weer de achtste editie plaats, die opnieuw succesvol kan worden genoemd. Na ruim een jaar van voorbereiding verliep het toernooi op rolletjes. Gastgezinnen, een speelveld dat een metamorfose als camping moest ondergaan, een levensgrote tent voor maaltijden en feestavonden, een waar bewakingsteam, aan alles was gedacht. De organisatie was zo strak geregeld, maar zag er zo ontspannen uit, dat een Belgische bezoeker de commissie het grootste compliment gaf, dat je als organisatie kunt krijgen. ,,Wanneer ik ooit mocht gaan trouwen, dan wil ik dat jullie mijn bruiloft organiseren''.

De eerste gasten aan het toernooi arriveerden al vroeg in de middag op Hemelvaartsdag. De Belgische - en Duitse deelnemers namen niet alleen direct de geïmproviseerde camping in gebruik, maar ook de kunstgrasvelden. In minder dan geen tijd werd er op de velden gevoetbald en dat gaf direct een vakantiestemming aan het toernooi.

Na een heuse opening, met opkomst, presentatie, volksliederen en het hijsen van de vlaggen, gingen op vrijdag de eerste wedstrijden voor de C-junioren en D- en E-pupillen van start. Nederlandse, Duitse en Engelse aanmoedigingen en aanwijzingen waren niet van de lucht en naast het leveren van prestaties was vooral het opdoen van voetbalvriendschap een belangrijke doelstelling. Het was dan ook niet voor niets, dat in verschillende leeftijdsgroepen teams meestreden, die waren samengesteld uit spelers van sc Hoevelaken en het Engels St. Benets Wasps.

De wedstrijden gingen op zaterdag verder, waarna het toernooi na drie lange dagen met een voortreffelijk buffet en een feestavond werd afgesloten. ,,Het waren vermoeiende dagen, maar jammer dat het al is afgelopen'', liet één van de organisatoren na afloop weten. Het wachten is nu op 2015, wanneer het internationale jeugdtoernooi een vervolg zal krijgen met een negende editie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie