Uitbreiding Oranje-Nassauschool gereed

6 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Deze week is de uitbreiding van de Oranje-Nassauschool met vier nieuwe lokalen officieel geopend. Tijdens het schoolfeest op 10 mei van 17.00-19.00 uur zijn de nieuwe lokalen te bezichtigen.

Met deze uitbreiding zit de school weer ruimer in haar jasje. De afgelopen jaren kwam er jaarlijks een extra groep bij. Komend jaar zal de school met 16 groepen van start gaan, allemaal gehuisvest in dit markante gebouw in Nijkerk. De architect van de nieuwbouw heeft geprobeerd om de stijl van het hoofdgebouw door te zetten in de aanbouw aan de Prof Eijkmanstraat. Hierin is nu o.a. ruimte voor de buitenschoolse opvang, een computerlokaal en een keuken waarin (kinder)kookworkshops gegeven kunnen worden.

De uitbreiding kon gerealiseerd worden dankzij de medewerking van de Woning Stichting Nijkerk, die een blok woningen verkocht aan de gemeente Nijkerk. De gemeenteraad van Nijkerk wilde vervolgens geld beschikbaar stellen voor deze nieuwbouw. Bouwbedrijf van der Kolk heeft vervolgens in een half jaar de verbouwing gestalte gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie