Hoevelaken dicht bij nacompetitie

6 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Nog één wedstrijd te gaan en dan is de langste competitie voor sc Hoevelaken in de historie, 26 wedstrijden, ten einde. In die laatste wedstrijd heeft Hoevelaken alles in eigen hand, om het seizoen te vervolgen in de nacompetitie. Daarvoor is zaterdag 12 mei, in de thuiswedstrijd tegen DSV '61, een gelijkspel voldoende. Als derde op de perioderanglijst, achter de eerdere periodekampioenen VIOS en VVOP, pakt Hoevelaken dan de derde periode.

Hoevelaken deed afgelopen zaterdag goede zaken in Swifterbant. Eén hoogtepunt in de wedstrijd tegen Swift '64, een doelpunt van Ruud Kassenaar in de 17e minuut, was voldoende voor de volle winst. BAS en Stroe, twee concurrenten voor de derde periodetitel, kwamen niet verder dan een gelijk spel en haakten daarmee af. Terschuurse Boys is met drie punten achterstand (maar een beter doelsaldo) nu nog de enige concurrent. Maar wat doen de Boys uit Terschuur en wat wordt het scenario, wanneer Hoevelaken van DSV '61 verliest?

Het hierna beschreven scenario kan in de prullenbak, wanneer Hoevelaken tegen DSV '61 wint of gelijkspeelt. Doet Hoevelaken dat niet, dan is het afhankelijk van het resultaat, dat Terschuurse Boys tegen SDS '55 behaalt. Wint Terschuur niet, dan is er niets aan de hand. Wint Terschuur wel, dan pakt het de derde periodetitel en gaat de periodetitel van de kampioen (VIOS of VVOP), naar de hoogst geklasseerde op de ranglijst zonder titel. Dat is BAS.

Cruciaal kan dus de wedstrijd tussen Terschuurse Boys en SDS '55 zijn. Maar wat doet Terschuurse Boys? Pakken de buren namelijk de derde periodetitel niet, dan nemen zij automatisch als hoogst geklasseerde zonder periodetitel de titel over van de kampioen. Dus echte druk is er niet voor de Boys. Voor SDS '55 is die druk er wel. De ploeg uit Wekerom staat namelijk op de laatste plaats waar het gaat om klasse behoud. SDS '55 moet winnen in Terschuur, om niet te degraderen. EFC '58 staat met één punt achterstand op de tiende plaats, een plek die veroordeeld is tot degradatiewedstrijden. Vierhouten staat daar weer met één punt achter op een directe degradatieplaats. EFC en Vierhouten treffen elkaar, zodat één van die ploegen een bedreiging vormt voor SDS '55, dat maar één ding kan doen: vol gas geven.

In het verslag over de uitwedstrijd van sc Hoevelaken tegen Swift '64 is ruimte genoeg, om het scenario voor de derde periodetitel te beschrijven. De wedstrijd zelf was geen beschrijving waard. Naast de gememoreerde treffer van Ruud Kassenaar was de laatste speelminuut het andere memorabele moment. Bij een harde inzet van dichtbij door één van de voorwaartsen van Swift stond doelman Mick Bos op de juiste plek, om de gelijkmaker te verhinderen. Verder waren supporters, spelers en begeleiders waren het snel met elkaar eens: punten in de tas, wegwezen en snel vergeten.

Opstelling: Mick Bos; Mark Buitink, Raymond Buis, Rutger Peters, John Kok; Jesper Breuers, Peter van der Weerd (46. Maurice Veldhuis), Dennis de Haas, Vincent van Vliet; Ruud Kassenaar, Jelle Groosjohan (85. Milan van den Hoeven).

advertentie
advertentie