Deroue pakt dubbel in Estoril

6 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Scott Deroue is in de tweede race in Portugal verder gegaan waarmee hij in de eerste race is begonnen. Na een perfecte race wist Deroue in een sprint naar de finish zijn tweede zege te boeken. Met de vijftig behaalde punten in combinatie met missers van de concurrentie heeft Deroue in in de tussenstand de leiding overgenomen van de Duitser Florian Alt.

Deroue kwam als derde goed van zijn plek en zat vanaf het begin in de kopgroep en bemoeide zich regelmatig met de strijd om de leiding met Alt en Hanika. Er ontstond een kopgroep van 10 rijders die door valpartijen uitgedund werd tot 6 rijders bestaande uit Alt, Hanika, Roberts, Ryde, Ottl en Deroue. Halverwege de race kwam Alt ten val waardoor Ottl, Hanika en Deroue een gaatje konden slaan wat niet meer dicht gereden werd. De drie rijders mochten in de laatste ronde uitmaken wie er op welke plaats op het podium mocht gaan staan en in de eindsprint wist Deroue met 0.016 sec. verschil Ottl voor te blijven.

Deroue:,,Ongelofelijk, weer gewonnen. De start was minder dan gisteren en heb in het begin van de race gewoon de groep gevolgd en had bij mezelf bedacht om net als gisteren in de laatste ronde toe te slaan. En dat is uitgekomen. Ik nam de laatste bocht op een dusdanige wijze dat Hanika er niet tussen kon waarna ik me helemaal kon focussen op Ottl. Beide races zijn in tegenstelling tot Spanje verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Iedereen reed netjes. Het is wel een vreemde gewaarwording dat ik vorige week Spanje verliet met zes 0 punten en een week later na twee overwinningen met 56 punten als eerste in het klassement sta. Ik heb na 4 races nu exact zoveel punten als vorig jaar het hele seizoen. Ik ben blij en zeer tevreden.''

Uitslag :

1. Deroue (NED)

2. Ottl (GER)

3. Hanika (CZE)

Tussenstand na 4 van de 15 races.

1. Deroue (NED) 56 p

2. Ottl (GER) 51

3. Alt (Ger) 45

De volgende races zullen plaatsvinden tijden de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone.

advertentie
advertentie